Kauppakeskus Hermanissa ei opeteta ainakaan viikkoon – johtaja avoimena: "Jossain vaiheessa tulee väsy itsellekin"

Hiljainen hetki alkaa pian ammattiopistossa – Savon koulutusryhmän johtaja kommentoi surullista vuorokautta 7:07
Heikki Helve oli MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kuopio hiljentyi tänään kello 12 alkaneen hiljaisen hetken äärellä. Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve sanoo, että kriisiapua annetaan jokaiselle niin pitkään kuin tarvetta on.

Helven mukaan Savon ammattiopiston opiskelijat ja henkilökunta ovat olleet hyvin järkyttyneitä. Osa opiskelijoista käsittelee tiistaista kouluiskua itsekseen hiljaiseksi, osa taas puhuu asiasta ryhmissä.

– Kriisiryhmät ovat kokoontuneet kaikissa kampuksissa, Helve sanoo.

Helven mukaan kriisiapua annetaan niin pitkään kuin sitä tarvitaan. Kriisiapua antavat muun muassa Kuopion kaupunki, Suomen Punainen Risti ja seurakunta.

Tällä viikolla Hermanissa ei opeteta

Vielä ei tiedetä, milloin opiskelijat pääsevät palaamaan kauppakeskus Hermanin toimipisteeseen. Paljon riippuu siitä, milloin poliisin tekninen tutkinta on valmis ja kuinka paljon vahinkoja tilat kokivat tiistaisessa hyökkäyksessä.

– Tällä viikolla emme sinne ainakaan palaa, Heikki Helve sanoo.

Hermanin toimipisteessä opiskelleet eivät luonnollisesti ole osallistuneet opetukseen tänään. Opetuksen jatkosta tiedotetaan opiskelijoille myöhemmin keskiviikkona.

Menehtyneen läheiset pyörivät mielessä

Helve itse sai tiedon tilanteesta tiistaina hyökkäyksen ollessa vielä kesken. Hän kertoo MTV Uutiset Livelle, että tiistain työt jatkuivat pitkään yöhön avun organisoinnissa. Tämä päivä on mennyt opiskelijoiden ja henkilökunnan apuna.

Helve ei ole huolissaan itsestään, vaan niistä, jotka ovat hoidossa. Lisäksi hänen mielessään ovat hyökkäyksessä menehtyneen nuoren naisen läheiset. Helve kehuu koulun yhteisöä, joka on lähentynyt kriisin aikana.

– Jossain vaiheessa tulee väsy itsellekin, mutta onneksi on niin hyviä työkavereita, että tämä yhteisesti selvitetään.

Lue myös:

    Uusimmat