Tämä Kuopion kouluiskusta epäillystä Joel Marinista tiedetään – vetäytynyt, rikosrekisteritön mies ei jättänyt jälkiä verkkoon

Hän on Kuopion kouluiskut tehnyt opiskelija – mustiin pukeutunut Joel Marin ei koskaan tervehtinyt naapureitaan 1:16

Kuopion Herman-kauppakeskuksessa tehdystä miekkahyökkäyksestä epäillystä Joel Otto Aukusti Marinista ei ole saatu julkisuuteen juurikaan tietoja.

Miestä epäillään yhdestä murhasta ja lukuisista muista väkivaltarikoksista, muun muassa murhan yrityksestä.

Poliisi aiemmin kertoi, että miehellä ei tiedetä olevan aiempaa rikostaustaa. MTV Uutiset sai selville miehellä olevan kotiseutunsa käräjäoikeudessa yksi velkomustuomio, joka koski maksamatta jääneitä kirjoja.

Opiskellut vuosia samassa koulussa

Vuonna 1994 syntynyt mies on asunut Siilinjärvellä ja myöhemmin vuosien ajan Kuopiossa, jossa asui opiskelija-asuntolassa. Hänen tiedetään kirjoittaneen ylioppilaaksi Siilinjärvellä ja sen jälkeen hakeutuneen opiskelemaan liiketaloutta Kuopioon vuonna 2014. Hän ei kuitenkaan ole tiettävästi valmistunut, vaan oli yhä Savon ammattiopiston opiskelija hyökätessään kouluun.

Miehen niin sanottu digitaalinen jalanjälki on hyvin vähäinen, sillä MTV Uutiset ei ole onnistunut löytämään esimerkiksi miehen sosiaalisen median profiileja tai muita vastaavia hänen persoonaansa avaavia tietoja.

Tähän mennessä miestä ovat kommentoineet hänen asuntolanaapurinsa, jotka kuvailivat häntä sisäänpäin kääntyneeksi, ujoksi ja puhumattomaksi henkilöksi. 

Kotoa löydettiin polttopulloainekset

Marinin epäillään hyökänneen eilen iltapäivällä Savon ammattiopiston tiloissa useiden henkilöiden kimppuun käyttäneen aseenaan sapelia. Miehellä oli poliisiin mukaan hallussaan ampuma-ase, jota hän ei kuitenkaan tiettävästi käyttänyt. Mies ehti haavoittaa teräaseella myös poliisia. Kiinniotossa poliisi ampui häntä kahdesti aseella.

Iskussa kuoli yksi henkilö, ja yhdeksän muuta henkilöä loukkaantui. Näiden lisäksi epäilty loukkaantui.

Kotietsinnöissä miehen asunnosta takavarikoitiin tietotekniikkaa sekä polttopullojen valmistamiseen soveltuvia aineiksia. Hänen epäillään sytyttäneen pienen tulipalon kauppakeskuksessa hyökkäyksensä yhteydessä.

Epäillään toimineen yksin, motiivista ei tietoa

Poliisi kertoi tänään, ettei ole vielä kuulustellut epäiltyä.

– Väkivallanteon motiivista ja syistä ei ole tällä hetkellä tietoa, ja poliisi selvittää niitä parhaillaan. Poliisin tämän hetken näkemys on, että epäilty toimi yksin, eikä kyse ole esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta, tutkinnanjohtaja kertoi tiedotteessa.

Poliisi on pyytänyt tapahtumien silminnäkijöitä lähettämään havaintoja ja tietoja tapahtuneesta suoraan poliisille. Poliisi on kiinnostunut erityisesti paikalla tapahtuma-aikaan kuvatusta video- ja kuvamateriaalista.

Materiaalin voi lähettää keskusrikospoliisin WhatsApp-numeroon 050 306 8875. Muut vihjeet ja tiedot tapahtuneesta voi lähettää vihjesähköpostiin rikosvihje.krp@poliisi.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat