Kolme kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti Kemiönsaaren turmassa – Poliisi: Autolla on ollut erittäin kova nopeus

Poliisin mukaan Kemiönsaaren aamuöisessä turmassa on kuollut kolme ihmistä. Yksi erittäin vakavasti loukkaantunut henkilö toimitettiin Tyksiin hoitoon.

Onnettomuudessa menehtyneet sekä loukkaantunut olivat 20-42-vuotiaita miehiä. Menehtyneiden sekä loukkaantuneen omaiset ovat saaneet tapahtuneesta tiedon aamun aikana poliisilta.

Turmassa osallisina olleiden syntymävuodet ovat 1982, 1990, 1996 ja 1974. Kaikki miehet olivat paikkakuntalaisia.

Poliisin mukaan onnettomuus oli tapahtunut jo aikaisemmin yöllä, tarkempaa ulosajon ajankohtaa selvitetään tutkinnassa.


Turma-autolla erittäin kova nopeus

Onnettomuus tapahtui Dragsfjärdintiellä, heti Kirkonkyläntien risteyksen jälkeen Kemiön suuntaan ajettaessa.

Poliisin mukaan henkilöauto oli ajanut Kemiön suuntaan. Kirkonkyläntien jälkeen Dragsfjärdintiellä on ylämäki, joka kaartaa oikealle, ja tässä kohdassa henkilöauto oli ajanut tieltä ajosuunnassaan vasemmalle puolelle pyörätien ja ojan yli osuen puuhun.

Auto oli myös kaatunut katolleen.

Poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkinnan onnettomuuden syyn selvittämiseksi. Alustavasti ainakin on tiedossa, että onnettomuusajoneuvolla on ollut erittäin kova nopeus onnettomuushetkellä.

 Tapahtumapaikalla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.  

– Tekninen tutkinta on paikan päällä vielä kesken. Ei pysty vielä tässä vaiheessa arvioimaan, kuinka lujaa auto on tullut. Kovaa on tultu, sanoo komisario Marko Luotonen.

Lisätietoa vasta ensi viikolla

Pelastuslaitoksen aikaisemmin tiedottaman liukkauden osuutta onnettomuuteen selvitellään myös, mutta tämän hetken tietojen perusteella liukkaus ei ole onnettomuuden syy.

Tie on edelleen poikki poliisin tapahtumapaikkatutkinnan takia ja avataan liikenteelle arviolta puolen päivän aikaan.

Onnettomuudesta ei anneta lisätietoja toistaiseksi, vaan tutkinnan edettyä poliisi tiedottaa uudestaan ensiviikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat