Mainos

Kemiönsaaren turma-auton kuskista ei varmuutta – yksi edelleen sairaalassa

Kemiönsaaren toissaöisessä liikenneonnettomuudessa loukkaantunut mies on edelleen sairaalassa, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Miehen vammoja luonnehditaan erittäin vakaviksi.  

Onnettomuudessa kuoli kolme miestä. Komisario Marko Luotosen mukaan on ilmeistä, että onnettomuusautoa ajettiin kovaa vauhtia. Paikalla on 60 kilometrin nopeusrajoitus.  
Se, oliko kuljettaja päihtynyt, selviää Luotosen mukaan vasta oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa. Varmuutta ei ole vielä siitäkään, kuka miehistä ajoi autoa.  

Ulosajo tapahtui Dragsfjärdintiellä. Oikealle kaartavassa ylämäessä auto oli ajautunut tieltä ajosuunnassaan vasemmalle puolelle pyörätien ja ojan yli ja osunut puuhun sekä pyörähtänyt katolleen. 

Hätäkeskus sai ilmoituksen tieltä ulosajaneesta ajoneuvosta pyhäinpäivänä aamuyöllä hieman ennen viittä. Onnettomuus oli kuitenkin tapahtunut jo aiemmin yöllä.  

Paikalliset pitäneet turmapaikkaa vaarallisena jo pitkään

Onnettomuuteen joutuneet miehet olivat iältään 20-42-vuotiaita. Komisario Luotonen ei tässä vaiheessa tarkenna sitä, kuka heistä on selvinnyt elossa.  

– Tämä on pieni paikkakunta, perustelee Luotonen.  

Paikalliset asukkaat ovat pitäneet turmapaikkaa vaarallisena jo pitkään, kertoi eilen STT:lle Kemiönsaaren Taalintehtaalla noin viisi vuotta asunut Juhani Salonen. Salosen mukaan Dragsfjärdintie, jolla ulosajo tapahtui, olisi monilta kohdin kallistettu väärään suuntaan.  

Ulosajopaikan tieosuuden ylläpito on valtion eli käytännössä Varsinais-Suomen ely-keskuksen vastuulla. Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang kiisti eilen, että turmapaikalla tien kallistuksessa olisi pulmia. Klangin mukaan tietä on korjattu paljon ja tien kunto ei ole kovin hyvä. Nopeusrajoitukset ovat kuitenkin vastaavasti alhaiset.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.