Kaksi nuorta kuoli ja vain yksi jäi henkiin Seinäjoen rajussa ulosajossa – turmassa loukkaantunutta ei ole päästy kuulemaan: "Auton nopeus on ollut erittäin suuri"

Seinäjoella tapahtuneesta rajusta liikenneturmasta selvinnyttä miestä ei ole vielä päästy kuulemaan. Poliisi tutkii yhä onnettomuuteen johtaneita syitä.

Kaksi 1990-luvun loppupuolella syntynyttä paikkakuntalaista miestä kuoli Seinäjoella sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa, kun auto suistui tieltä kovassa vauhdissa ja osui tien vieressä olleeseen puuhun.

Onnettomuudesta selvisi ainoastaan auton takapenkillä istunut, 1990-luvulla syntynyt mies. Molemmat onnettomuudessa kuolleista miehistä istuivat auton etupenkeillä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari-Matti Marttala kertoo, ettei turmassa loukkaantunutta miestä ole vielä päästy kuulemaan. Marttalan tietojen mukaan miehen vointi on tällä hetkellä kuitenkin vakaa.

– Viimeisin tieto ilmeisesti on, että hänen kuntonsa on ihan ok, Marttala sanoo.

"Auto lähti hanskasta"

Marttalan mukaan turma-auton kuljettaja on ajanut onnettomuushetkellä huomattavan kovaa ylinopeutta. Asia on päätelty muun muassa siitä, että auto romuttui törmäyksessä täysin.

– Kyllä ne faktat niin kertovat tällä hetkellä. Ajonopeus on ollut varmasti erittäin suuri. Auto on lähtenyt niin sanotusti hanskasta.

Tarkkaa nopeutta ei kuitenkaan toistaiseksi tiedetä.

– Katsotaan, saadaanko esitutkinnan edetessä joku laskemaan sitä esimerkiksi auton vaurioiden perusteella, Marttala sanoo.

Tie kaartuu loivasti turmapaikalla

Turmapaikalla on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Tie kaartuu, mutta vain loivasti.

– Siinä on hyvin lievästi oikealle kaartuva kurvi. Mutta se on todellakin hyvin lievä, ja kurvin jälkeen aukeaa suora tieosuus. Siinä onnettomuus on sattunut.

Marttalan mukaan toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko alkoholilla osuutta tapahtuneeseen. Poliisi ei ole saanut selvitettyä myöskään sitä, olivatko autossa olleet miehet käyttäneet turvavöitä.  

Lue myös:

    Uusimmat