Mainos

Poliisi: Kevät kaivaa taas esiin pyörävarkaat – tässä vinkit voron työn vaikeuttamiseksi!

1:43
Katso videolta, miten nopeasti lukittukin pyörä lähtee varkaan matkaan!

Poliisi varoittaa polkupyöränomistajia varastelusesongin käynnistymisestä ja antaa omistajille vinkit siitä, miten estää menopelin joutumista vorojen saaliiksi. 

Rovaniemen poliisi toteaa tiedotteessaan, että kevät kaivaa taas esiin pyörävarkaat. Se listaa tiedotteessaan toimenpiteet, jotka jokaisen pyöräilijän kannattaa tehdä varkauksien varalle. 

– Poliisi on joutunut taas kirjaamaan useita pyörävarkausilmoituksia ja niitä tullaan valitettavasti edelleen naputtelemaan koneelle, tiedotteessa todetaan.

Poliisin vinkit pyörän turvaamiseksi

Poliisi muistuttaakin pyörän omistajia suojaamaan pyöränsä varkailta seuraavilla tavoilla:

1. Merkitse heti muistiin pyöräsi tunnistetiedot; merkki, malli, väri, rungon numero sekä mahdolliset erityistuntomerkit ja valokuvaa vielä pyöräsi. Näin pystyt kuvailemaan pyöräsi parhaiten, jos se varastetaan.

2. Hanki vähintään yksi hyvä, tukevantuntuinen ja luotettava merkkilukko. Älä osta halvinta lukkoa.

3. Lukitse aina pyöräsi, vaikka jättäisit sen vain hetkeksi näkyvistäsi.

4. Pidä pyörä lukittuna sekä ulkona että sisällä.

5. Harkitse tarkkaan mihin ja milloin jätät pyöräsi. Avara julkinen paikka, jossa liikkuu ihmisiä, on parempi kuin pimeä sivukuja. Pyörä on parempi jättää yön yli lukittuun tilaan kuin ulos.

6. Käytä kahta erityyppistä lukkoa: U-lukkoa rungon ja takarenkaan lukitsemiseksi telineeseen ja kaapelilukkoa eturenkaan lukitsemiseksi runkoon.

– Näillä ohjeilla pyörävarkaiden työtä saadaan hieman hankaloitettua.

Etenkin runkonumero kannattaa ottaa talteen

Varastetun pyörän saa varmemmin takaisin, jos osaa antaa siitä kunnolliset tuntomerkit, poliisi korostaa.

– Mikäli nyt kuitenkin pyöräsi anastetaan, poliisi tarvitsee pyörästäsi yksilöiviä tietoja. Kesän aikana löytöpyöriä putkahtelee esiin eri puolilla kaupunkia ja hyvin moni niistä saataisiin palautettua omistajalleen, mikäli omistaja muistaisi pyörästään muitakin tuntomerkkejä kuin pelkän merkin ja mahdollisesti värin.

Erityisesti poliisi kehottaa merkitsemään muistiin rungon numeron, joka erottaa pyörän toisesta samanlaisesta yksilöstä.

– Käytännössä pyörän erottaa toisesta pyörästä runkonumerolla, joka löytyy hyvin monesti pyörän keskiöstä (käännä pyörä ylösalaisin ja etsi läheltä polkimia) tai tangosta. Mikäli et ole ottanut vielä sarjanumeroa ylös, tee se vaikka heti tämä luettuasi, poliisi kirjoittaa!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja