Mainos

Poliisi kertoo MTV:lle Helsingin yliajajasta: Ei ole osoittanut katumusta, istui rauhassa ravintolan pöydässä kun poliisit tulivat

5:17

Taposta ja viidestä tapon yrityksestä epäilty 51-vuotias helsinkiläismies on alustavissa kuulusteluissa kertonut eilisillan tapahtumista oman versionsa.

Mies hyppäsi ratin taakse vähän kello 18:n jälkeen.

– Auto oli pysäköitynä Senaatintorilla. Sieltä hän lähti kiihdyttämällä Aleksanterinkatua kohti Mannerheimintietä, kertoo rikoskomisario Teemu Kruskopf MTV Uutisille.

Hän ajoi Mannerheimintielle ja kääntyi etelän suuntaan. Sieltä hän koukkasi Lönnrotinkadulle, jossa törmäsi useisiin ihmisiin.

– Hän näki, että siinä on ihmisiä edessä mutta sanoo, ettei siitä välittänyt.

Pysäköi auton ja käveli ravintolaan

Kruskopf ei vielä ota kantaa siihen, miksi hän lähti ajamaan niin kovaa ja jalankulkijoista piittaamatta. Mies ajoi Aleksanterinkatua 60-80 kilometrin tuntinopeudella.

– Hänen tarkoituksensa oli ollut mennä muualle, mutta jostain syystä hän on (törmäyksen jälkeen) pysäköinyt autonsa ja mennyt Annankadulle.

– Kiinniotto sujui rauhallisesti. Hän oli ravintolan pöydässä istumassa, kun poliisit tulivat.

Hän ei ole Kruskopfin mukaan osoittanut katumusta.

Tapahtunutta tutkitaan tappona ja viitenä tapon yrityksenä.

– Ihan selkeää tahallisuutta nähdään tässä. Hän on kertonut, että välittämättä siitä, että siinä on ihmisiä, hän tulee ajamaan heidän päälleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.