Mainos

Helsingin yliajo oikeudessa tänään – Jaguar-kuski ajoi perjantairuuhkassa päin jalankulkijoita

Helsinkiläiselle 52-vuotiaalle miehelle luetaan aamulla Helsingin käräjäoikeudessa syyte murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies ajoi autollaan jalankulkijoiden päälle Helsingin ydinkeskustassa perjantaina 28. heinäkuuta.

Nainen kuoli ja viisi muuta loukkaantui, kun punaisella Jaguar-merkkisellä henkilöautolla ajanut mies ajoi jalankulkijoiden yli Annankadun ja Lönnrotinkadun kulmassa Helsingin keskustassa.

Tapahtuma-aikaan Helsingin keskusta oli täynnä ihmisiä. Huomenta Suomen juontaja Nina Rahkola näki miehen kaahaavan Aleksanterinkadulla vain hetkeä ennen törmäystä ihmisiin.

– Ajattelin, että tämä ei pääty hyvin. En ollut kenenkään nähnyt ajavan niin lujaa siinä, Rahkola kuvaili tuolloin miehen kaahailua.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 18.15. Mies otettiin kiinni yliajopaikan läheisestä ravintolasta, jonka lähistölle hän oli pysäyttänyt autonsa ja yrittänyt tilata juotavaa. Hänelle ei kuitenkaan tarjoiltu. Poliisit löysivät miehen istumasta ravintolan pöydästä ja ottivat hänet kiinni.

Poltti isänsä talon

Syytetty on aiemmin tuomittu muun muassa tuhopoltosta. Hän poltti isänsä asunnon Imatralla vuonna 2003. Isä ja pikkuveli pelastautuivat nopeasti levinneiden liekkien tieltä. Häntä ei määrätty rangaistukseen, sillä hänen todettiin toimineen mielisairaudesta johtuen ymmärrystä vailla.

Jo yliajoa edeltävänä päivänä poliisi oli saanut ilmoituksia epäillyn kaahailusta Tuusulantiellä. Lisäksi Jaguarin oli nähty yliajopäivänä ajelevan ympäri kaupunkia kovaa vauhtia.

Sanoi toimittajille olevansa syytön

Tapaus herätti paljon keskustelua avohoidon laadusta. Epäilty on aiemmin ollut pakkohoidossa.

Kiinnioton ja kuulustelujen jälkeen hänet luovutettiin terveysviranomaisten huostaan. Vangitsemisistunto pystyttiin järjestämään vasta elokuun lopulla. Tuolloin mies kääntyi toimittajien puoleen ja totesi kuuluvalla äänellä olevansa syytön.

Poliisin mukaan mies on kuitenkin esitutkinnassa tunnustanut kuljettaneensa ajoneuvoa ja törmänneensä suojatiellä olleisiin henkilöihin. Mies on kertonut ajaneensa ylinopeutta välittämättä siitä, jääkö joku alle.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Silminnäkijävideo tapahtumapaikalta 28.7.2017:

0:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.