Mainos

Kuuntele äänite: Murhasta syytetty Helsingin yliajaja kertoo turmasta omin sanoin – "Näin takanani ruumiin"

Helsingin yliajosta syytetty 52-vuotias mies kertoi tiistaina oikeudessa oman versionsa siitä, mitä Helsingin keskustassa tapahtui 28. heinäkuuta. Voit kuunnella otteen miehen kertomuksesta yltä.

Mies törmäsi Jaguarillaan kuuteen jalankulkijaan Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä Helsingin keskustassa. Yksi uhreista kuoli. Uhrit olivat ylittämässä katua vihreillä valoilla.

Tapahtumapäivänä mies lähti liikkeelle Helsingin Senaatintorin kulmalta. Turmapaikalle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteykseen hän päätyi kaahattuaan ensin läpi Aleksanterinkadun, missä jalankulkijat joutuivat väistämään häntä.

Koska kukaan ei ollut alkumatkan aikana jäänyt miehen alle, hän päätti omien sanojensa mukaan katsoa, väistävätkö myös Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä suojatiellä olevat ihmiset. Poliisille hän arvioi ajaneensa risteykseen noin 60-70 kilometrin tuntivauhtia.

Mies kertasi tapahtumia oikeuden istunnossa tiistaina. Otteen miehen lausunnosta voit kuunnella artikkelin yllä olevalta videolta. Video on tekstitetty.

Miehen epäillään ajaneen ihmisten yli tahallaan. Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta murhasta ja viidestä tapon yrityksestä. 

Mies kertoi ensimmäisissä poliisikuulusteluissa, että hänen tarkoituksenaan oli tappaa ainakin yksi ihminen. Hän on sittemmin muuttanut kertomustaan.

Tiistaina oikeudessa mies sanoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut vahingoittaa ketään. Omien sanojensa mukaan hän oli kärsinyt tapahtumahetkellä paniikkihäiriöistä ja psykoosista. Hän myös pahoitteli tekoaan ja esitti anteeksipyynnön kuolleen naisen omaisille.

Tapauksen käsittely jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.