Mainos

Poliisi uskoo polttopulloiskun pizzeriaan Espoossa olleen murhan yritys – kosto aiemmasta ”fyysisestä välikohtauksesta”

Espoon Kyyhkysmäessä tapahtunut polttopulloisku pizzeriaan oli kosto pizzerian omistajalle, uskoo poliisi.

– Teon motiiviksi epäillään kostoa pizzerian omistajaa kohtaan, johtuen edellisenä päivänä tapahtuneesta fyysisestä välikohtauksesta pizzeriassa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Epäillyistä yksi poistettiin edellisenä päivänä pitseriasta ja tilanne johti fyysiseen välikohtaukseen, kertoo rikoskomisario Teemu Värtinen STT:lle.

Esitutkinnassa rikosnimikkeiksi on tarkentunut törkeä tuhotyö ja murhan yritys. Näistä epäillään 32-, 35- ja 34-vuotiaita miehiä. Lisäksi yhtä 42-vuotiasta miestä epäillään yllytyksestä tekoihin ja 28-vuotiasta naista avunannosta niihin. Kaksi epäillyistä on edelleen vangittuna.

– Yllyttäjän epäillään toimineen tavalla, joka on osittain saanut tekopäätöksen aikaan, kertoo Värtinen.

Tapauksessa kaksi miestä heitti kumpikin yhden polttopullon miehen omistamiin ravintoloihin, jotka sijaitsivat samassa kiinteistössä. Toinen ravintoloista oli kiinni, mutta toisessa oli useampia asiakkaita ja kaksi ravintolan työntekijää. Avoinna olleen ravintolan sytyttyä oli työntekijä käynyt kuitenkin avaamassa toisen ravintolan oven hakeakseen sammutusvälineitä, jolloin toinen tekijöistä heitti hallussaan olleen polttopullon tämän ravintolan sisälle.

Ensiksi mainittu ravintola tuhoutui palossa täysin, ja toiseen tuli lähinnä savuvahinkoja.

Poliisi otti rikospaikan läheisyydestä heti tapahtuneen jälkeen kiinni 32-vuotiaan miehen. Toisen polttopullon heittäjä selvisi esitutkinnan aikana myöhemmin.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut, ja asia siirtynyt syyteharkintaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.