Poliisi epäilee Vaasan koulupaloa tuhotyöksi – purkutuomion saanut koulu palaa poroksi

Vaasan Ristinummen purettava koulu on sytytetty tahallaan, epäilee poliisi. Pohjanmaan poliisilaitos kertoo, että purkutuomion saaneen koulun alueella ja koulussa sisällä on tehty ilkivaltaa talven ja kevään aikana.

Poliisi kertoo, että koulu on ollut jo jonkin aikaa pois käytöstä.

Pelastuslaitos on saanut nyt päätökseen koulun sammutustyöt. Palosta aiheutui runsaasti savua, minkä vuoksi viranomaiset antoivat Ristinummen alueelle vaarailmoituksen.

Pelastuslaitoksen mukaan savunmuodostus on kuitenkin jo lakannut. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Koulurakennus oli jo aiemmin saanut purkutuomion. Iso rakennus tuhoutui täysin tulipalossa.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.  

Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja, kertoi päivystävä palomestari Ville Isomöttönen aiemmin päivällä.

– Tämä on käytännössä täystuho. Olemme pyrkineet säästämään (rakennusta) sillä tavalla, että saamme selvitettyä jälkikäteen, mitä täällä on tapahtunut, Isomöttönen sanoo.

Sanomalehti Pohjalaisen mukaan Ristinummen koulu toimi 1970-luvulla valmistuneessa tilapäiseksi tarkoitetussa parakissa nelisenkymmentä vuotta. Rakennuksessa on noin 3 000 neliötä. Purkutyöt oli jo aloitettu.

Ristinummen kaupunginosa on muutaman kilometrin päässä Vaasan keskustasta.

Mahdollista sytyttämistä tutkiva Pohjanmaan poliisilaitos pyytää yleisöltä vihjeitä koulun alueella liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista, erityisesti viime yöltä. Vihjeet voi soittaa numeroon 050-3819810 tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi.  

Lue myös:

    Uusimmat