Mainos

Nurmijärven koulupalot sytytettiin tahallaan – onko tuhotöillä sama tekijä? Poliisi: "Ei sitäkään vaihtoehtoa ole tietenkään pois suljettu"

Poliisi tutkii jo toista lyhyen ajan sisällä Nurmijärvellä Uudellamaalla tapahtunutta koulupaloa tahallisesti sytytettynä.

Poliisi tutkii törkeinä tuhotöinä kahta koulupaloa Nurmijärvellä. Tulipalo tuhosi Valkjärven vanhan koulurakennuksen kokonaan maanantaina ja kolmasosan Lepsämän koulusta lauantaina.

– Palosyyntutkinnan johtopäätöksenä voidaan se vetää, että molempien koulujen osalta palot on tahallaan sytytetty, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas kommentoi STT:lle.

Lepsämän ja Valkjärven koulut sijaitsevat ilmateitse vajaan viiden kilometrin päässä toisistaan. Poliisi ei kommentoi, epäileekö se, että teoilla olisi sama tekijä.

– Ei sitäkään vaihtoehtoa ole tietenkään pois suljettu, sanoo Lylykangas.

Vanha hirsirakennus tuhoutui täysin

Pelastuslaitos sai hälytyksen Valkjärven koululle maanantaina aamuyöllä puoli neljältä. Sammutus- ja jälkiraivaustyöt jatkuivat kello yhteen asti iltapäivällä. Niihin osallistui enimmillään lähes 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Koulu koostuu kahdesta rakennuksesta, joista maanantaina paloi lähes satavuotias hirsirakennus. Rakennus tuhoutui korjauskelvottomaksi, ja se joudutaan purkamaan.

– Kaivinkoneella jyrättiin palanut osa rakennuksesta maihin ja sammutettiin loput palopesäkkeet, päivystävä palomestari Tomi Airaksinen kertoo STT:lle.

Pihapiirissä on toinen, uudempi rakennus, jossa on joitakin luokkia ja liikuntasali. Palokunta onnistui estämään tulen leviämisen siihen.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Poliisi kaipaa vihjeitä

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa kumpaankaan tapaukseen liittyen. Tapauksista tiedotetaan tutkinnan edetessä lisää.

Poliisi kaipaa molempiin koulupaloihin liittyviä vihjeitä ja mahdollisia silminnäkijähavaintoja. Kaikki tapauksiin liittyvä tieto pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse vihjenumeroon 0295 413 636.

Uutista päivitetään tarvittaessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja