Poliisi epäilee Turun paloja tahallaan sytytetyiksi: "Ei ole sattumaa"

Poliisi epäillee Turun paloja tahallaan sytytetyiksi –"Muuta syytä ei löydy" 1:07

Poliisi epäillee Turun paloja tahallaan sytytetyiksi. Viimeksi tänä aamuna tulipalo riehui Turun Orikedolla jäte- ja ympäristönhuoltoyhtiö Ekopartnerilla.

– Meillä on vahva epäilys, että tulipalot on sytytetty tahallaan. Ei näihin mitään muuta syytä löydy, tutkinnanjohtaja Veli-Matti Soikkeli Lounais-Suomen poliisista toteaa.

Toinen massiivinen tulipalo roihusi Turun Topinojan jäteasemalla vain kaksi päivää aiemmin.  Eilen puolestaan suuri varastorakennus syttyi tuleen Turun lähellä Raisiossa Vanhalla Nuorikkalantiellä. 

– Jos ajatellaan spatiaalisesti noita (tulipaloja), niin ne kaikki keskittyvät tietyille alueille. Ei tämä ole sattumaa, vaan voin melko valistuneesti sanoa, että palot on tahallaan sytytettyjä, Soikkeli summaa.

Lisäksi viikon sisällä roskakatoksia on sytytetty tuleen Turun Runosmäessä, Halisissa ja Räntämäessä, Turun Sanomat kertoo.

"Sytyttäjä saattaa hiljentyä, kunnes kohu laskeutuu"

Tekijästä tai tekijöistä ei kuitenkaan toistaiseksi ole tietoa, vaikkakin tutkinnanjohtaja Soikkelin mukaan joitakin aavistuksia on olemassa.

Tulipaloihin liittyvä tutkinta on vielä alkutekijöissä. Tapahtumia aletaan tutkia keskitetysti ensi viikolla.

Tutkinnanjohtaja suhtautuu tulipaloista tiedottamisiin varovaisesti, sillä hänen mukaansa tiedottaminen riskeeraa ainakin osittain tutkinnan etenemisen.

– Sytyttäjä saattaa hetkeksi hiljentyä, kunnes kohu laskeutuu, hän sanoo.


Palojen syttymissyystä uutisoi ensimmäisenä Yle. 

 Juttua päivitetty 28.7.2017 klo 12.52 lisätty tieto tuleen sytytetyistä roskakatoksista.

Lue myös:

    Uusimmat