Nurmijärvellä roihusi jälleen: Rantakahvila ja huoltorakennus tulessa – kaksi koulua sytytettiin liekkeihin kuukausi sitten

1:39
Poliisi tutkii liittyykö kolmaskin koulupalo Klaukkalan tuhotöihin

Rantakahvila ja huoltorakennus vaurioituivat osittain tulipalossa tänä aamuna. Nurmijärvellä on aiemmin tänä syksynä palanut kaksi koulua. Tapausten tutkinta on edelleen kesken.

Nurmijärven kunta tiedottaa verkkosivuillaan, että kesäkäytössä oleva Sääksin rantakahvila sekä varastokäytössä ollut Valkjärven Lähtelänrannan huoltorakennus vaurioituivat osittain tulipalossa varhain lauantaiaamuna.

Palot saatiin sammutettua aamuyhdeksän jälkeen, eikä henkilövahinkoja ehtinyt syntyä.

Pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Jarmo Aitto kertoo, että tulipalot olivat pieniä, ja ne saatiin sammutettua nopeasti.

– Mitään ei ole palanut, mutta molemmissa on ollut pieni tulipalo.

Paikalle saapui normaali pelastuslaitoksen rakennuspaloyksikkö. Kaikelle kalustolle ei edes ollut käyttöä hälytystehtävän aikana.

– Valkjärven Lähtelänrannan huoltorakennuksen terassia ja ulkoseinää on jouduttu purkaa, Aitto selventää.  

Nurmijärven kunnan tiedotteesta käy ilmi, että kiinteistöjen läheisyydessä on lisätty vartiointia.

Nurmijärven kunta tiedottaa asiasta alkuviikosta.

Nurmijärvellä paloi kaksi koulua noin kuukausi sitten

Nurmijärvellä on tehty tuhoisia tuhopolttoja noin kuukausi sitten. Poliisi tutkii törkeinä tuhotöinä kahta koulupaloa Nurmijärvellä.

Tulipalo tuhosi Valkjärven vanhan koulurakennuksen kokonaan maanantaina 28.10. ja kolmasosan Lepsämän koulusta vain pari päivää aiemmin.

– Palosyyntutkinnan johtopäätöksenä voidaan se vetää, että molempien koulujen osalta palot on tahallaan sytytetty, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas kommentoi STT:lle lokakuun loppupuolella.

Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisi tutkii, liittyykö koulupalon sarjaan kolmaskin tulipalo. Riihimäellä sytytettin elokuussa Herajoen koulu.

Uutiseen lisätty Pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikön kommentit, ja otsikkoa muutettu. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja