Tuoppi lensi oululaisravintolan seinään ja syttyi monisyinen joukkotappelu – poliisi epäilee tapon yritystä

Poliisi kertoo saaneensa valmiiksi Oulun Rajakylän joukkotappelun tutkinnan. Väkivallanteot tapahtuivat Rajakylässä ravintolassa ja sen pihalla uudenvuoden yönä.

Tapauksen pääepäiltynä on tammikuun alusta lähtien vangittuna ollut ulkomaalaistaustainen mies, jota epäillään tapon yrityksestä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan miehen viettäneen aikaa ravintolassa veljensä ja tämän naisystävän kanssa, kun hän heitti lasituopin ravintolan seinään. Kiihtynyt mies poistettiin ravintolasta ja osa asiakkaista lähti tämän perään ravintolan ulkopuolelle. 

Tilanne kärjistyi ulkona joukkotappeluksi, jonka aikana usea henkilö joutui pahoinpitelyn uhriksi. Sen jälkeen ravintolasta poistetun miehen veli palasi ravintolaan, vain ajautuakseen tappeluun sisällä olleen miehen kanssa.

Puukotus pihalla

Tilanne jatkui niin, että veljesten pahoinpitelyyn jo aiemmin osallistunut mies oli ravintolan pihalla ottanut esiin puukon ja uhannut sillä veljeksiä. Poliisi epäilee hänen viiltäneen toista veljeksistä käsivarteen puukolla ja lyöneen tämän naisystävää pudottaen puukon.

Mies olisi tämän jälkeen lähtenyt karkuun, jolloin veljeksistä aiemmin ravintolasta poistettu oli napannut puukon maasta ja lähtenyt pakenevan miehen perään. Myös hänen veljensä lähti miehen perään, aseistautuneena rikotulla pullolla. Paennutta miestä oli lyöty pullolla niskaan ja puukolla vatsaan.

Joukkiota seurasi myös kolmas mies, jota poliisi epäilee ulkomaalaistaustaisen miehen huitaisseen puukolla.

Lukuisia epäiltyjä

Poliisi epäilee ulkomaalaistaustaista miestä tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä. Hänen epäillään itse joutuneen neljän pahoinpitelyn uhriksi.

Miehen veli on epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Hänen uskotaan joutuneen kolmen pahoinpitelyn uhriksi.

Puukotettua miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta pahoinpitelystä, ja hänen epäillään joutuneen tapon yrityksen ja törkeän pahoinpitelyn uhriksi.

Neljää muuta henkilöä epäillään pahoinpitelystä ja heistä kolmen uskotaan joutuneen pahoinpitelyn uhriksi. 

Kaikkien tapahtumiin osallistuneiden henkilöllisyyttä ei saatu selvitettyä tutkinnassa. Poliisin käsitys kuitenkin on, ettei tapahtumien motiivina ole ollut veljesten ulkomaalaistausta.

Asia on nyt syyttäjällä syyteharkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat