Mies puukotti alaikäisen sairaalakuntoon Helsingissä – syyttäjä vaatii vankeutta useista veitsirikoksista

1:40
MTV Uutiset Live raportoi tapahtumista tuoreeltaan tapahtumapaikalta.

Syyttäjä vaatii Helsingin Ruoholahdessa toukokuun alussa alaikäistä puukottaneelle miehelle vankeustuomiota useista veitsellä tehdyistä väkivalta- ja uhkausrikoksista. Mies on 18-vuotias.

Oikeutta käydään Helsingin käräjäoikeudessa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Saukonpaadenrannasta, jossa rikos tapahtui.

Syyttäjän mukaan mies oli Ruoholahden metroaseman lähistöllä ottanut esille veitsen, jonka jälkeen hän oli lähtenyt jahtaamaan pakoon juoksevaa uhria puukottaen tätä selkään. Uhrille aiheutui iskusta ilmarinta.

Poliisi kertoi aiemmin uhrin joutuneen sairaalaan teon vuoksi. Poliisin käsitys oli, että uhri oli paennut miestä ja joutui kaaduttuaan puukotetuksi.

Puukotuksen jälkeen mies oli syyttäjän mukaan uhannut toista henkilöä puukottamisella, yrittäen lyödä tätä veitsellä. Uhrin väistettyä puukko repäisi ainoastaan uhrin takkia.

Kumpikin uhreista oli poliisin mukaan alaikäisiä poikia. Miestä syytetään näiden tekojen osalta kahdesta tapon yrityksestä.

Syytetään jatkaneen veitsen heiluttelua

Syyttäjän mukaan tämän jälkeen mies oli vielä syyllistynyt törkeän pahoinpitelyn yritykseen ja laittomiin uhkauksiin koittaessaan lyödä erästä naista keskivartaloon ja uhatessaan kahta henkilöä juoksemalla näitä kohden veistä heiluttaen.

Toissijaisesti mies on syyttäjän mukaan syyllistynyt tapon yritysten sijaan törkeään pahoinpitelyyn ja sen yritykseen.

Mies kiistää syytteet, pitää puukotusta hätävarjeluna

Mies kiistää syytteet. Tämän puolustuksen mukaan kyse oli hätävarjelun liioitteluna tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Puolustuksen mukaan mies oli mieltänyt uhrin lähestyneen häntä puukotusaikeissa, joten hän oli väistänyt ja lyönyt uhria veitsellä. Hän ei puolustuksen mukaan ollut jahdannut uhria.

Miehen puolustus kiistää muut syytteet yrityksistä lyödä veitsellä tai uhkauksista.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja