Mainos

Poliisi epäilee: Nuorukainen anasti postirekan ja murtautui useampaan osoitteeseen Joensuussa

Nuoren miehen epäillään anastaneen Postin täysperävaunurekan, henkilöauton ja rakennusyrityksen kuorma-auton sekä murtautuneen ainakin kahteen kiinteistöön Joensuussa viimeisen viikon aikana, poliisi tiedottaa.

Nuorukaisen jäljille päästiin eilen aamulla, kun poliisi sai ilmoituksen Joensuusta Postin terminaalista anastetusta täysperävaunurekasta. Ajoneuvoyhdistelmä oli viety aidatulta ja lukitulta alueelta edeltävän yön aikana. Se löytyi kuitenkin pian lähistöllä sijaitsevalta Telitieltä, Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Kun tapausta selviteltiin Telitiellä, poliisi sai ilmoituksia useista omaisuusrikoksista. Poliisi epäileekin, että postirekan anastanut mies oli murtautunut kadulla ainakin kahteen eri kiinteistöön ja vienyt sieltä irtainta omaisuutta.

Lisäksi miehen epäillään anastaneen lähistöltä Toyota-merkkisen henkilöauton, jonka ratista tämä eilen lopulta tavoitettiin. Autoon oli kiinnitetty toisen henkilöauton rekisterikilvet ja autosta löytyi Telitieltä anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

18-vuotiasta miestä epäillään kahdesta moottorikuluneuvon käyttövarkaudesta sekä ainakin kahdesta varkaudesta. Lisäksi saman miehen epäillään anastaneen rakennusyrityksen kuorma-auton Joensuun keskustasta viime viikon perjantaina.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut miehen rikoksista todennäköisin syin epäiltynä. Poliisi kertoo, että vangitsemisvaatimuksen perusteena on ollut muun muassa vaara rikollisen toiminnan jatkamisesta.

– Nuoresta iästään huolimatta mies on saanut useita tuomioita autoihin kohdistuneista omaisuusrikoksista, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi pitää mahdollisena, ettei kaikista Joensuun Raatekankaan alueella yöllä 10. – 11. tammikuuta tapahtuneista murroista ole ilmoitettu poliisille. Mahdollisista murroista pyydetään ilmoittamaan puhelimitse numeroon 0295 415 320 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.