Mainos

Miehet murtautuivat apteekkiin ja terveysasemalle – mukaan tarttui 10 000 euron edestä lääkkeitä, tutkimuslaitteita ja puhelimia

Joensuun poliisi tutkii kahden miehen tekemiä epäiltyjä murtoja apteekkiin ja terveysasemalle.

Murrot tapahtuivat hieman vajaa kuukausi sitten.

Poliisi sai varhain aamulla hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Tuupovaaran apteekkiin oli juuri murtauduttu. Tekijät poistuivat paikalta punaisella farmari-autolla.

Poliisipartiot saivat selville, että apteekkista oli murron yhteydessä viety useita satoja tabletteja erilaisia lääkkeitä, joista osa oli luokiteltu huumausaineeksi.  

Samassa yhteydessä oli rikottu myös apteekin vieressä olleen liikehuoneiston oven ikkuna, mutta huoneistoon ei oltu menty sisälle.

Taas mennään

Poliisi sai apteekkimurtoa seuranneena sunnuntaina hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Joensuun Tuupovaarassa oli murtauduttu terveysasemalle.

Paikalle mennyt poliisipartio totesi, että terveysaseman tiloihin oli murtauduttu useaan eri huoneeseen. Terveysasemalta oli anastettu huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä sekä tutkimuslaitteita ja puhelimia.

Anastetun omaisuuden arvo oli hieman yli 10 000 euroa. 

Esitutkinnassa selvisi, että terveysaseman edustalla oli tapahtumahetkellä tehty havainto tummansinisestä henkilöautosta. Poliisi pystyi yhdistämään valvontakameratallenteiden perusteella autoon kaksi miestä, 44-vuotiaan sekä 28-vuotiaan joensuulaismiehet.

Poliisi otti kyseiset miehet kiinni Joensuusta. Molemmat miehet on vangittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Molemmat miehet olivat rikosten tekohetkellä matkustuskiellossa.

Vanhempi myöntää, nuorempi kieltää

Esitutkinnassa tuli ilmi seikkoja, joiden perusteella molempia miehiä epäiltiin myös apteekkiin kohdistuneesta murrosta ja varkaudesta.

Kuulusteluissa vanhempi miehistä on myöntänyt murtautuneensa sekä apteekkiin että terveysasemalle. Nuorempi miehistä on kiistänyt osallisuutensa. Molemmat miehet ovat aiemmin saaneet useita tuomioita omaisuusrikoksista. Molemmat miehet ovat edelleen vangittuina.

Anastetut lääkkeet ovat molempien tapausten osalta yhä kadoksissa. 

Terveysasemalta viedyistä tutkimuslaitteista osa löytyi esitutkinnan aikana Joensuusta Niinivaaran kaupunginosasta lumihankeen kätkettynä.

Esitutkinta molempien tapausten osalta on nyt valmistunut ja tapaukset etenevät syyteharkintaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja