Poliisi epäilee ministeriön korkeaa virkamiestä talousrikoksesta – yli miljoonan ulosottovelat

Poliisi epäilee työ- ja elinkeinoministeriön neuvottelevaa virkamiestä, entistä presidenttiehdokasta Pekka Tiaista talousrikoksesta. MTV Uutisten tietojen mukaan kyse on velallisen rikoksesta.

Esitutkinta on loppuvaiheessa ja siirtyy sen jälkeen syyteharkintaan.

– Helsingin ulosottoviraston tekemä tutkintapyyntö liittyy aiemmin Tiaisten omistamiin kiinteistöihin, jotka sittemmin on ulosmitattu ja myyty pakkohuutokaupassa, tutkinnanjohtaja Harri Saaristola Helsingin poliisin talousrikosyksiköstä kertoo.

Saaristola ei tarkemmin ota kantaa rikosnimikkeisiin tai siihen, kuka tai ketkä jutussa ovat epäiltyinä.

MTV Uutiset kertoi aiemmin Tiaisen mittavista ulosottoveloista. Helsingin ulosottovirasto karhuaa Tiaiselta yli 1,2 miljoonan euron saatavia.

Ulosmittaus perustuu Helsingin hovioikeuden jo huhtikuussa 2008 antamaan tuomioon, jolla Tiainen on velvoitettu maksamaan saatavaa Kaivokadun PL-hallinto Oy:lle (entinen Conventum Pankkiiriliike Oy) optiokauppojen jäljiltä.

Tiaisen mukaan mitään ulosottoperustetta ei ole eikä ole koskaan ollutkaan ja "koko juttu on skeidaa".

Tiaiselta on takaisinsaantikanteen perusteella saatu ulosmitattua huutokaupassa kiinteistöjä yhteensä noin 225 000 euron arvosta. Lisäksi osa hänen palkastaan ulosmitataan joka kuukausi.

Piinannut vuosia viranomaisia valituksillaan

Tiaisen ulosottoasian käsittely on kestänyt tähän mennessä 8,5 vuotta.

Tiainen on tehnyt vuosien aikana kymmeniä valituksia tuomioistuimiin ja eri viranomaisille. Tälläkin hetkellä käräjäoikeudessa on vireillä useita Tiaisen ulosottovalituksia.

Viranomaisten mukaan Tiaisen valitustehtailun määrä on täysin poikkeuksellinen ottaen huomioon hänen taustansa ministeriön korkeana virkamiehenä. Tiainen on asiantuntijana antanut medialle haastatteluja muun muassa työttömyydestä.

Työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Markku Wallin ei ota kantaa Tiaisen rikosepäilyyn.

– En kommentoi. Asia siirtyy meidän henkilöstöjohtajalle, Wallin sanoo

Tiainen kiistää epäilyn. Hänen mukaansa siinä ei ole mitään perää.*

Tiainen oli Suomen Työväenpuolueen ehdokkaana viime eduskuntavaaleissa. Hän on myös entinen presidenttiehdokas vuodelta 1994.

*Lisäys 11.11. klo 11.25: Lisätty Tiaisen kommentti tapaukseen

Lue myös:

    Uusimmat