Poliisi epäilee: Kolme romanialaista murtautui asuntoihin ja kesämökkeihin eri puolilla maata, saalina suuri määrä koruja ja kelloja

Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi laajan asuntoihin kohdistuneen murtosarjan tutkinnan. Esitutkinnan mukaan kolme ulkomaalaista ihmistä murtautui lukuisiin asuntoihin eri puolilla Suomea.

Tammikuun aikana poliisille ilmoitettiin 22:sta murtautumalla tehdystä varkaudesta. Varkaudet olivat kohdistuneet pääsääntöisesti vapaa-ajan asuntoihin, mutta myös asuinkäytössä olleihin asuntoihin oli murtauduttu.

Poliisi epäilee rikossarjasta kolmea Romanian kansalaista. Poliisi otti heidät kiinni tammikuussa Lahdessa ja löysi heidän hallustaan suuren määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja. Esitutkinta keskitettiin Oulun poliisilaitokselle.

Epäillyt tulivat Suomeen Tornion kautta

Esitutkinnan perusteella epäillyt tulivat Suomeen tammikuun puolessavälissä Tornion kautta. 

Poliisin mukaan he murtautuivat aluksi lukuisiin asuinkiinteistöihin ja vapaa-ajanasuntoihin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sen jälkeen he jatkoivat rikosten tekemistä Kuopiossa ja Rautavaaralla. Suurimman osan varkauksista epäillyt tekivät Lapissa vapaa-ajan asuntoihin. 

Esitutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään kaksi epäiltyä myös kahteen törkeään varkauteen, jotka tapahtuivat viime syksynä Lempäälässä ja Lopella.

Esitutkinnassa epäillyt ovat osin myöntäneet tutkinnassa olevat rikokset. Tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina tai varkauden yrityksinä. 

Epäillyt vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat