Mainos

Poliisi eliminoi pommilaukun Helsingissä

Poliisi on purkanut pommin Vuorikatu 8:ssa Helsingissä.

Poliisi eliminoi pommin

Helsingin rikospoliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltyinä yleisvaarallisen rikoksen valmistelusta. Lauantai-iltana Vuorikatu 8:n sisäpihalle hälytyksen saanut poliisi nappasi verekseltään kiinni kaksikon, joilla oli mukanaan räjähdysaineita sisältävä kassi. Kassissa oli neljä kiloa louhintatöissä käytettävää voimakasta aniitti-räjähdettä sytytyslangan kera.

Komisario Vesa Hietalan mukaan tällainen määrä aniittia olisi räjähtäessään aiheuttanut valtavaa tuhoa, varsinkin kun räjähdyksestä syntyvä paineaalto ei olisi suljetulla sisäpihalla päässyt vapaasti purkautumaan. Pidätetyt miehet ovat suuomalaisia, toinen on vuonna 1960 syntynyt sekatyömies ja toinen 1958 syntynyt offset-apulainen. Miehet ovat poliisin tuttuja, heidän tilillään ei tiedetä entuudestaan olevan mitään vakavia rikoksia.

Suuri vaara

Helsingin poliisi eristi pommivaaran takia isohkon alueen Vuorikadun ympäristöstä, ja räjähde onnistuttiin eliminoimaan turvallisesti. Epäily todelliseksi osoittautuneesta pommista tuli poliisin tietoon hieman kello 21:n jälkeen lauantaina. Poliisipartio oli hälytetty osoitteeseen Vuorikatu 8 kahden epäilyttävästi käyttäytyneen miehen takia.

Partion saapuessa paikalle toisella miehellä oli kädessään stiletti ja toisella putkikassi. Poliisin nähtyään toinen miehistä heitti putkikassin Vuorikatu 8:n sisäpihalle kahden auton väliin. Partio tutki pussin, ja totesi sen sisältävän 15X50-senttisen lieriömäisen, räjähdysainetta sisältävän putken.

Paikalle kutsuttiin räjähdysaineasiantuntijat ja lisää joukkoja alueen eristämis- ja evakuointitöihin. Asukkaita evakuoitiin Vuorikadun talosta noin 5-6 huoneistosta. Vuorikatu eristettiin Kaisaniemenkadun ja Yliopistokadun väliseltä osuudelta.

Neljä kiloa aniittia

Poliisin pommiekspertit onnistuivat eliminoimaan räjähdysaineen noin kello 00.45 mennessä. Putkilossa oli neljä kiloa aniittia sytytyslangan kera. Poliisi oli vielä sunnuntainakin vaitonainen pommia kuljettaneiden miesten motiivista. Todelliseksi osoittautunut pommivaara ei ole Suomessa kovinkaan yleinen.
-Uhkauksia kyllä on, mutta ei näin vaarallisia, todellisia tilanteita useita vuodessa ole, arvioitiin poliisista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.