Poliisi ei hoivakoti Jalavan lääkepuutteissa ei epäillä rikosta – riippuvuutta aiheuttavat opioidit palautettiinkin apteekkiin

Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa 2:16
Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa.

Poliisi katsoi, ettei Attendon hoivakoti Jalavan lääkekäytännöissä ole syytä epäillä rikosta. 

Poliisi oli saanut rikosilmoituksen Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksesta. keskus oli yhdessä aluehallintoviraston kanssa tehdyssä tarkastuksessa huomannut, että hoivakodin huumausainekortit olivat puutteelliset eikä korteissa ollut merkintää Oxynorm 10mg/ml -lääkkeiden palauttamisesta apteekkiin.

Oxynorm on opioidi, jota käytetään keskivaikean ja vaikean kivun lievittämiseen. Lääke voi aiheuttaa fyysistä riippuvuutta.

Kaupungin sote-keskus oli pyytänyt yritystä selvitystä yhteensä 232 millilitrasta kyseistä huumeliuosta. Yrityksen antamat selvitykset eivät keskusta tyydyttäneet.

Poliisi otti asian esiselvitykseen. Selityksessä paikallisen Taulamäen apteekkarin ja lääkehoidosta vastanneen sairaanhoitajan kanssa selvisi, että epäilyt kadonneista lääkkeistä olivat aiheettomia.

– Tehtyjen selvitysten perusteella voidaan todeta, että Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen rikosilmoituksessa mainitut lääkeaine-erät ovat palautuneet apteekin henkilökunnan mukana apteekkiin ongelmajätteenä hävitettäväksi, poliisi kertoo.

Attendo oli kertonut jo aiemmin vieneensä aineet apteekkiin.

Lue myös:

    Uusimmat