Savon Sanomat: Attendon Siilinjärven hoivakodin lääkejakelun epäselvyyksistä ei rikosilmoitusta – "Tämä asia on loppuun käsitelty"

Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa 2:16
Video: Aikaisemmin Attendo oli myrskyn silmässä esimerkiksi irtisanottuaan hoivakodin johtajan Joroisissa. Videolla käsitellään Joroisissa sijaitsevan Attendon hoivakoti Jalavan tapausta.

Siilinjärvellä Pohjois-Savossa sijaitsevan Attendon hoivakoti Vänrikin lääkejakelun epäselvyyksistä ei seuraa rikosilmoitusta, kertoo Savon Sanomat.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) havaitsi maaliskuussa merkittäviä puutteita tarkastuskäynnillään hoivayhtiö Attendon ikäihmisten hoivapalveluja tarjoavassa Vänrikki-yksikössä Siilinjärvellä.

Puutteita oli henkilöstömitoituksessa, lääkehoidon toteuttamisessa, asiakasmerkintöjen kirjauskäytännöissä sekä asukkaiden yksilöllisten palvelu- ja hoitosuunnitelmien toteuttamisessa. Attendo ja Siilinjärven kunta sopivat tuolloin, että hoitajien määrää lisätään heti.

Lisäksi Attendolta vaadittiin selvitystä puuttuvista lääkeaineista, jotka olivat opioideja eli huumausaineiksi luokiteltuja kipulääkkeitä, ja puutteellisesti täytetyistä lääkekorteista.

Savon Sanomien mukaan Attendo toimitti lääkkeistä selvityksen aville, Valviraan ja kunnalle. Kesäkuussa Avin ylitarkastaja Anne Kejonen kertoi Savon Sanomille, että yrityksen antamat selvitykset ovat tyydyttävät.

– Tämä asia on selvitetty ja loppuun käsitelty, Siilinjärven sosiaali- ja terveysjohtaja Kati Kantanen kommentoi lehdelle. 

Lue myös:

    Uusimmat