Yle: Varkauden kaupunki teki rikosilmoituksen Attendon hoivakodista – "Siellä oli vakava tilanne"

Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa 2:16
Joroisissa Attendon ylläpitämän hoivakodin johtaja sai viime viikolla potkut viranomaistarkastusten jälkeen.

Varkauden kaupunki on tehnyt poliisille rikosilmoituksen Joroisissa sijaitsevasta Attendon hoivakoti Jalavasta, Yle kertoo.

Kaupungin edustaja kertoo Ylelle, että tutkintapyynnössä on kyse siitä, ettei Jalavassa ole pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä. Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan liuosta oli ollut kateissa hoitokodissa.

–  Siellä oli niin vakava tilanne, että tässä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä rikosilmoitus, palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen sanoi Ylelle.

Lääkkeet palautettu apteekkiin

Attendo on kertonut STT:lle, että kipuliuos oli palautettu apteekkiin.

–  Lääkkeet on palautettu Taulumäen apteekkiin. Valitettavasti apteekilta ei ollut pyydetty kirjallista vahvistusta lääkkeen palautuksesta, eikä siitä ollut kirjausta Jalava-hoivakodin asiakirjoissa, Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen kertoi eilen.

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäyntinsä perusteella myös, etteivät hoivakodin henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus vastanneet asiakkaiden tarpeita eivätkä ole luvan mukaisia.

Karjalaisen mukaan ongelmat on sittemmin korjattu ja henkilöstön määrää lisätty työvuoroissa. Tällä hetkellä hoitajamitoitus on Jalavassa Attendon mukaan 0,75.

Lue myös:

    Uusimmat