Poliisi ei aloita esitutkintaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten hallituksen puheenjohtajasta – väitettiin hyödyntäneen asemaansa väärin ja toimineen epäasiallisesti

Poliisi ei aloita esitutkintaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallituksen puheenjohtajasta Marja-Liisa Vesterisestä tehdyn tutkintapyynnön vuoksi.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisin saaman selvityksen mukaan selvästi määriteltyjä virkavelvollisuuksia ei ole rikottu, jolloin rikoslain virkarikossäännösten edellytykset eivät täyty.

Eksoten tarkastuslautakunta oli tehnyt poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydettiin selvittämään, onko Vesterinen syyllistynyt toiminnassaan rikoksiin.

Lautakunnan tietojen mukaan Vesterinen olisi esimerkiksi järjestänyt tutuilleen lääkäriaikoja Eksoten toimipisteisiin, vaikuttanut tai pyrkinyt vaikuttamaan rekrytointeihin, hyödyntänyt asemaansa toimeensa liittymättömissä asioissa ja toiminut epäasiallisesti erilaisissa yhteyksissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja