Eksoten tietovuoto koskee yli 700 asiakkaan henkilötietoja – tutkintapyyntö poliisille

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä Eksotessa lokakuussa havaittu tietovuoto koskee yli 700 asiakkaan tietoja, Eksote ilmoitti perjantaina.

Tietoturva-aukon kautta on ollut mahdollista saada selville asiakkaiden henkilötietoja, jotka liittyvät hallinnollisiin prosesseihin. Tietoturva-aukon kautta ladattuja asiakirjoja on ollut Eksoten selvitysten mukaan noin 800.

Eksote on tehnyt asianhallintajärjestelmää koskeneesta tietovuodosta tutkintapyynnön poliisille ja ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle.

Eksoten oli määrä tiedottaa ensi viikon aikana tietovuodon kohteiksi joutuneille asiakkailleen asiasta kirjeitse. Postin lakon vuoksi kirjeiden lähetys siirtyy ja ne lähtevät heti lakon päätyttyä. Kirje sisältää toimintaohjeet ja ohjeet lisätietojen saamiseksi.

– Vastaamme mielellämme kirjeen saaneiden asiakkaiden kysymyksiin ja autamme selvittämään tietovuodon kohteena olleet tiedot, sanoo Eksoten tietohallintojohtaja Toni Suihko tiedotteessa.

Eksoten käyttämässä julkaisualustassa havaittiin tietoturva-aukko lokakuun lopulla. Julkaisualusta on ulkopuolisen palveluntuottajan M-Files-asianhallintajärjestelmä. Tietoturva-aukko tuli ilmi, kun kansalainen ilmoitti havainnostaan Eksotelle.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat