Poliisi ampui epäiltyä olutvarasta Vantaalla – on nyt itse epäiltynä rikoksesta

1:21
Poliisiylijohtaja on aiemmin todennut, että jokainen poliisin aseenkäyttötilanne on liikaa.

Poliisin aseenkäytöstä Vantaan Myyrmäessä viimeviikolla aloitettiin esitutkinta. Poliisia epäillään rikoksista.

Poliisi käyttä ampuma-asetta 10. helmikuuta. Poliisi oli saanut hätäkeskukselta ilmoituksen harmaisiin maastopuvun housuihin pukeutuneesta miehestä, joka oli vienyt kaupasta laatikollisen olutta ja poistuessaan uhannut vartijaa teräaseella. Välikohtaus sattui Rajatorpan Alepassa.

Mies ei poliisin käskyistä ja lievemmistä voimakeinoista huolimatta luopunut teräaseesta, jolloin poliisi ampui tätä. Tiedotteen mukaan poliisi oli ampunut miestä alaraajaan, mikä tarkoittanee jalkaa.

Poliisipartio antoi tämän jälkeen miehelle ensiapua ja tämä toimitettiin sairaalaan. Tällä ei poliisin mukaan ollut hengenvaarallisia vammoja.

Esiselvityksen perusteella poliisimiehen toiminnasta aloitettiin esitutkinta. Esitutkinnassa selvitetään tarkemmin tilanne, jossa poliisi oli miestä ampunut. Tapauksessa yhtä poliisia epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta.

Syyttäjä kertoo, että sillä ei ole tällä hetkellä asiasta enempää tiedotettavaa ja asiasta tiedotetaan aikaisintaan kolmen viikon päästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja