Poliisi aloitti esitutkinnan Wille Rydmania käsittelevästä uutisesta

10:41
Pöllöraati pohtii: Kuinka laajasti Wille Rydmanin käytöksestä tiedettiin ennen Helsingin Sanomien paljastusta?

Helsingin Sanomien Wille Rydmania käsittelevästä artikkelista on aloitettu esitutkinta, kertoo Helsingin poliisi.

Kokoomuksen kansanedustaja Rydman kertoi aiemmin tehneensä artikkelista rikosilmoituksen.

Poliisi tutkii Helsingin Sanomien uutisointia aiheesta usealla rikosnimikkeellä. 

– Tutkintapyynnössä nimikkeinä ovat törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen kertoo lyhyessä tiedotteessa.

Esitutkinnan kestoa ei ole toistaiseksi mahdollista arvioida, poliisi toteaa. 

Rydman ennätti kommentoimaan tutkinnan tilannetta Facebook-tilillään.

– Nyt haastankin kaikki arvioimaan sitä, tehtiinkö minun suhteeni kesäkuussa oikeita johtopäätöksiä. Ja jos ei, niin olisiko nyt aika peruuttaa noista johtopäätöksistä. Ja jos aika ei ole nyt, niin koska sitten? Joskus vuosien päästäkö, kun oikeusprosessi oletettavien valituskierrostensa jälkeen on tullut päätökseensä? Ja jos vasta silloin, niin onko valta erottaa ja tuomita poliittisia päättäjiä todella ulkoistettu tiedotusvälineille, joiden väitteiden totuudenmukaisuudesta ainakaan poliisi ei ole vakuuttunut? Rydman sanailee sosiaalisessa mediassa.

Rydman otti päivityksensä päätteeksi myös kantaa keskusrikospoliisin aloittamaan esitutkintaan hänestä. KRP tutkii, onko Rydman syyllistynyt seksuaalirikokseen.

– Eräs HS:lle satuja kertonut henkilö intoutui jutun jälkeen tunnetusti väittämään minusta vieläkin perättömämpiä juttuja poliisille. Se tutkinta on edelleen kesken, mutta olen varsin optimistinen sen suhteen, että sekin tulee aikanaan päättymään kannaltani suotuisasti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja