Uutta tietoa Baltic Princessin tapahtumista: Suomen poliisille tullut rikosilmoitus raiskauksesta

Aiemmin Suomen poliisille on kirjattu rikosilmoitus seksuaalisesta ahdistelusta.

Viime viikonloppuna Turun ja Tukholman välillä risteilleen Tallink Siljan Baltic Princessin tapahtumista on kirjattu poliisille uusi rikosilmoitus.

Aiemmin uutisoitiin, että laivalla nähtiin rajua häiriökäyttäytymistä, ja että Ruotsin poliisi tutkii laivalla tapahtuneeksi epäiltyä raiskausta. Myös Suomen poliisi oli saanut alkuviikosta rikosilmoituksen seksuaalisesta ahdistelusta.

Nyt risteilyn tapahtumista on tehty Lounais-Suomen poliisille jo toinenkin rikosilmoitus. Rikoskomisario Kirsi Alaspää vahvistaa MTV Uutisille, että tänään on kirjattu uusi rikosilmoitus epäillystä raiskauksesta.

– Toki on mahdollista, että näitä rikosilmoituksia tulee vielä myöhemmin lisää. Jos tällaisen rikoksen uhriksi on joutunut, moni varmasti tarvitsee hetken miettimisaikaa ennen ilmoituksen tekoa. Onhan se prosessi uhrille raskas, Alaspää kommentoi.

Alaspää sanoo, että niin seksuaalisen ahdistelun kuin raiskauksenkin osalta tutkinnat ovat vasta alussa.

Laivayhtiö: Huutelua, häiriköintiä ja häirintää

Tallink Siljan viestinnästä kerrottiin MTV Uutisille viime sunnuntaina, että meno oli risteilyllä rauhatonta.

– Siellä oli kaikenlaista huutelua, häiriköintiä ja häirintää. Tilanne saatiin haltuun laivan järjestysmiesten puolelta, mutta toki se on ollut epämiellyttävää näille, joihin se on kohdistunut, viestintäjohtaja Marika Nöjd kommentoi.

Laivalta saapui Suomeen noin 800 matkustajaa. Mukana oli ryhmä lukiolaisia, joka Nöjdin mukaan säikähti tapahtumista pahasti. Lukiolaiset eivät Nöjdin mukaan olleet mukana häiriköinnissä.

– He ovat soitelleet vanhemmilleen ja hätänumeroon hädissään, mutta laivalla tilanne saatiin haltuun järjestysmiesten toimesta, Nöjd vakuutteli eilen.

Nöjdin mukaan häiriköt olivat nuoria aikuisia. Laivayhtiö on pahoitellut risteilyn tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja