Mainos

Lukiolaiset piiloutuivat hyttiin aikuisilta vainoajilta: Pelkäsivät henkensä edestä – Silja HS:lle: "Harmillista"

Silja Symphonylla on sattunut välikohtaus abiristeilyllä, kertoo muun muassa Helsingin Sanomat. Lukiolainen kertoo joutuneensa viime viikon risteilyllä uhkaavaan tilanteeseen, jota ei hänen mielestään hoidettu asianmukaisesti.

18-vuotias Aarne Viheriävaara kirjoitti tapauksesta Silja Line Suomen avoimille Facebook-sivuille. Päivityksen mukaan hän todisti ensin rajuksi äitynyttä joukkotappelua laivan ravintolassa. Vartijat olivat hänen mukaansa tulleet lopulta paikalle ja rauhoittaneet tilanteen.

Jännityksen hetket eivät kuitenkaan nuorukaisen osalta päättyneet tähän.

Viheriävaara törmää myöhemmin laivan käytävällä tappelussa mukana olleseen mieheen. Hän mainitsee asiasta kaverilleen, joka vilkaisee kyseistä miestä. Tämä raivostuu ja tilanne päätyy siihen, että pojat lukittautuvat hyttiinsä suojaan ja mies kavereineen raivoaa oven takana huutaen tappouhkauksia.

– Viimeistään Tukholmassa teidän on pakko tulla ulos niin kuolette sitten, mies muun muassa huusi päivityksen mukaan.

Viheriävaara kirjoittaa, että sekä hän että hänen ystävänsä pelkäsivät henkensä edestä.

Vartija vei lukiolaisen

Pojat yrittivät pyytää laivapuhelimen kautta apua, mutta puhelin ei kuulunut. Puhelimeen kuitenkin sanottiin kirjoituksen mukaan, että vartijat on lähetetty paikalle ja tilanne raukesi lopulta vartijoiden paikalle tulemiseen. Viheriävaara kummasteli vartijoille, miten kyseiset miehet voivat yhä olla vapaalla jalalla laivassa. Tilanne kärjistyi suukopuun, minkä johdosta vartija ottilukiolaisen käsilukkoon ja vei vartijoiden huoneeseen.

Viheriävaara kirjoittaa yrittäneensä kysyä vartijoilta useaan otteeseen, miten joukkotappeluun ja uhkailuun osallistuneet miehet saavat olla vapaana laivassa, mutta vartijat eivät ymmärtäneet hänen kritisointiaan. Lopulta Viheriävaara päätyi kavereidensa hyttiin, jonka ovella samat miehet kävivät huutamassa toistamiseen. Viheriävaara ei enää uskaltanut poistua hytistä.

Hänelle myös selvisi, että samat miehet olivat uhkailleet myös muita abiristeilyn poikia ja ahdistelleet tyttöjä. Useampi lukiolainen on hänen mukaansa yrittänyt selittää tilanteita vartijoille.

– Vartijat eivät usko käytännössä ketään ja uhkailevat jälleen koululaisiani putkaan joutumisella, hän kirjoittaa päivityksessä.

Silja selvittää tapausta

Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjd sanoo Helsingin Sanomille, että tapausta selvitetään parhaillaan.

– Erittäin ikävää ja harmillista. Tässä on monta ikävää sattumaa kasautunut, Nöjd sanoo lehdelle.

– Arvioimme yhdessä järjestyksenvalvojien ja heidän esimiestensä kanssa sisäisesti tämän tapauksen, ja katsomme mitä siinä on tapahtunut. Tämä Facebookissa ollut kirjoitus on tarinan yksi puoli, joka sekin vähän loppuu kesken. Emme voi julkisesti kommentoida yksittäistapauksia enempää.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.