Poliiseja auttanutta "ostoskärrymiestä" syytetään useista varkauksista – koditon mies tuli väliin, kun puukottaja kävi poliisien kimppuun

Yksi kuollut puukkohyökkäyksessä Australiassa – tutkitaan terroritekona 0:44

Melbournessa koditon mies avusti poliisia, kun puukkohyökkääjä kävi poliisin kimppuun. Muun muassa BBC kertoo, että miestä syytetään useista varkauksista.

Yllä olevalla videolla noin kohdassa 0:29 näkyy, miten ostoskärryjä työntävä Rodgers juoksee poliisien avuksi hyökkääjää vastaan.

Viime viikon perjantaina Melbournessa puukolla varustautunut mies hyökkäsi kolmen ihmisen kimppuun, joista yksi menehtyi puukotuksen seurauksena. Lisäksi mies sytytti auton tuleen.

Myös hyökkääjä loukkaantui välikohtauksessa ja hän kuoli myöhemmin sairaalassa. Tapausta tutkitaan terroritekona.

"Ostoskärrymies" yritti estää hyökkäyksen

Poliisien tullessa paikalle mies yritti myös puukottaa heitä. Tapahtumapaikalla ollut koditon mies yritti pysäyttää puukottajan syöksymällä ostoskärryjen kanssa häntä päin.

Koditon mies Michael Rogers sai pian lempinimen "ostoskärrymies", kun video miehen yrityksestä pysäyttää puukottaja alkoi levitä netissä. Rogers on saanut paljon tunnustusta teostaan ja hänen auttamisekseen on jopa aloitettu joukkorahoituskampanja.

Poliisi halusikin kuulustella Rogersia tapahtumien jälkeen. Nyt muun muassa australialaismedia ABC kertoo, että sankariksi ylistettyä Rogersia syytetään muun muassa varkauksista, jotka ovat tapahtuneet ennen marraskuun 9. päivän puukkoiskua.

Hän pääsi kuulusteluiden jälkeen vapaaksi takuita vastaan ja ABC:n mukaan koditon ja päihdeongelmainen mies yrittää päästä oikeuden kautta mukaan ohjelmaan, joka auttaisi miehen takaisin jaloilleen. Hän on itse sanonut australialaismedioille, että ei koe olevansa sankari, vaikka yrittikin pysäyttää hyökkääjän.

Lue myös:

    Uusimmat