Koditon "ostoskärrymies" uhmasi pelottomasti Melbournen puukkohyökkääjää, hukkuu pian lahjoituksiin – "Kaikki sankarit eivät käytä viittoja"

Yksi kuollut puukkohyökkäyksessä Australiassa – tutkitaan terroritekona 0:44

Australiassa koditon mies, joka avusti poliisia puukkohyökkääjän pysäyttämisessä, on saanut kiitosten ja lahjoitusten tulvan kansalaisilta. Hänen hyväkseen järjestettyyn keräykseen on lahjoitettu jo kymmeniä tuhansia dollareita.

Yllä olevalla videolla noin kohdassa 0:29 näkyy, miten ostoskärryjä työntävä Rodgers juoksee poliisien avuksi hyökkääjää vastaan.

Sosiaalisessa mediassa "ostoskärrymieheksi" nimetty Michael Rogers uhmasi perjantaina Melbournen puukottajaa puskemalla tätä ostoskärryillä. Ennen tätä hyökkääjä oli puukottanut kolmea ihmistä, joista yksi kuoli.

Rogersin urheat teot tallentuivat silminnäkijöiden videoille. Pian paikallinen media ja kodittomia auttava järjestö olivat löytäneet hänet.

– Näin lähellä olevat ostoskärryt ja tartuin niihin. Sitten juoksin ja työnsin kärryt häntä (hyökkääjää) päin. Osuin häneen, mutta mies ei kaatunut, Rogers kertoi tv-haastattelussa.

Rogersin kanssa hyökkääjää taltutti poliisipartio.

– Yritin sitä useita kertoja, mutta se ei vain saanut häntä kaatumaan.

Lopulta hyökkääjä kuoli poliisin luotiin.

Some nosti sankariksi

Miehestä tuli pian sankari, kun hänen tekonsa huomattiin sosiaalisessa mediassa. Kodittomia auttavan järjestön perustaja Donna Stolzenberg käynnisti GoFundMe-sivustolla Rogersille keräyksen, johon on lahjoitettu jo lähes 100 000 dollaria, eli miltei 90 000 euroa.

– Hän todella ansaitsee sen, Stolzenberg kertoo uutistoimisto Reutersille.

"Kiitos ostoskärrymies" -nimellä kulkevaa keräystä mainostetaan iskulauseella: "Kaikki sankarit eivät käytä viittoja"

Stolzenbergin mukaan järjestö tulee myös auttamaan Rogersia jättisumman kanssa, jotta hän saa sillä elämänsä järjestykseen ja kukaan ei pysty hyötymään hänestä.

– Kodittomana hänellä ei luultavasti ole kokemusta näin suurten summien käsittelystä.

Järjestö pyrkii järjestämään hänelle myös psykologian ammattilaisten tukea perjantain tapahtumista toipumiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat