Pojat kiipesivät antennimastoon ja kuvasivat itseään 150 metrin korkeudessa Espoossa – taustalla uhkarohkea somehaaste

Poliisi kertoo käskyttäneensä neljä 14-vuotiasta poikaa alas korkeasta antennimastosta Espoossa. Pojat kuvasivat uhkarohkeaa kiipeilyään 150 metrin korkeudessa.

Korkeaan antennimastoon kiivenneet pojat päätyivät poliisin haaviin viime perjantaina. Poliisi käskytti mastossa noin 150 metrin korkeudessa tasanteella olleet nuoret alas ja kuljetti nämä poliisiasemalle puhutettaviksi.

Poliisin mukaan pojat kertoivat tempauksensa syyksi sosiaalisessa mediassa leviävän haasteen.

– On itsestään selvää, että osaamattomien nuorten kiipeily 150 metrissä on hengenvaarallista. Olemme lukeneet uutisia maailmalta tapauksista, joissa leikki on somehaasteen myötä loppunut pysyvästi. Aikuisten tulee keskustella näistä asioista kotona, jotta meidän ei tarvitsee tiedottaa yhtä murheellisesta tapauksesta, komisario Hannu Väänänen kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi kertoo takavarikoineensa poikien kuvausvälineet ja niissä olleen materiaalin. Takavarikkoon otettiin myös puukko ja murtautumiseen soveltuvaa rekvisiittaa.

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen hallinnan loukkauksesta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta sekä murtovälineen hallussapidosta.

Lue myös:

    Uusimmat