Oulussa huolestuttava villitys: Nuoret kiipeilleet korkean kerrostalon katolle – "Yritetään mennä sähköpotkulaudalla mahdollisimman lähelle räystästä"

0:35
Video paljastaa: näin helposti nuoret pääsivät kiipeämään tornitalon katolle

Poliisin mukaan aika ajoin tulee villityksiä, joissa vaara on läsnä.

Oululainen Ilkka Pulkkinen on nostanut sosiaalisessa mediassa esille Oulussa sijaitsevan kerrostalon katolla tapahtuvan sähköpotkulaudoilla temppuilun. Pulkkisen mukaan oululaisnuorten kuvaamia "haastevideoita" julkaistaan TikTokissa.

Pulkkinen kertoo MTV Uutisille, että videoita on kuvattu hyvin korkean kerrostalon katolla, jonne on mahdollista mennä rakennuksen ulkopuolella sijaitsevien kierreportaiden kautta.

– Se tehdään yöllä yhden ja kuuden välillä eli kun on jo pimeää. Tyttäreni näytti videon, jossa yritetään mennä sähköpotkulaudalla mahdollisimman lähelle räystästä, Pulkkinen sanoo.

Katolta on tiputeltu myös sekalaista tavaraa, Pulkkinen kertoo. Eilen torstaina katolta tiputettiin Pulkkisen mukaan sähköpotkulauta.

– Se meni täysin rikki. Ei mitään järkeä. Ihmisiä ei onneksi ole alas tippunut.

Temppujen kuvauksissa sattunut vahinkoja

Pulkkinen kertoo ilmoittaneensa kerrostalon katolle kiipeämisestä muun muassa hätäkeskukseen ja talon isännöitsijälle.

Perjantaina tilanne olikin edennyt siinä määrin, että portaiden eteen asennettiin turvaverkkoja, joiden on tarkoitus estää rappusten käyttäminen.

Oulun valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja, ylikomisario Jyrki Kiviranta kertoo MTV Uutisille, ettei tapauksesta ole tehty rikosilmoitusta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisi on kuitenkin saanut ainakin yhden tehtävän kohteeseen.

– Meillä ei ole varsinaisesti tietoa, että olisi kuvattu sähköpotkulautavideoita, mutta kyllähän vuosittain tulee ilmoituksia, että kiivetään korkeille paikoille, Kiviranta sanoo.

– Aika ajoin tulee villityksiä, joissa vaara on läsnä. Valitettavaa, jos yleistyy. Vahinkoja on aikaisemminkin tullut temppujen kuvauksista.

2:00
Sähköpotkulautojen käyttäjiltä unohtuu usein ikäraja – "Kyseessä ei ole lelu vaan liikenneväline".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja