Poikkeuksellisen suuret koirat pääsivät irti ja teloivat naisen – sääriluu murtui, polvi sijoiltaan

Nainen sai sakot, kun ei pystynyt pitämään hallinnassa kolmea leonberginkoiraansa.

Onnettomuus sattui viime lokakuussa Nokialla. Nainen oli ulkoiluttamassa kolmea suurikokoista leonberginkoiraansa, kun hän lemmikkeineen ohitti toisen lenkillä olleen koirakon. Toiset koirat alkoivat haukkua kohtaamisen yhteydessä.

Koirakot ohittivat toisensa, mutta ohittamisen jälkeen leonberginkoirat riistäytyivät omistajansa otteesta.

Koirien omistajan mukaan hän oli kompastunut, jonka seurauksena koirat pääsivät irti. Toisen osapuolen mukaan koirat tempoilivat itsensä irti.

Käräjäoikeus piti uskottavampana, että irti pääseminen johtui siitä, että leonberginkoirat olivat kiinnostuneita toisista koirista ja vetivät itsensä irti.

Koirat mursivat naisen säären

Koirat juoksivat päin ohitetun koiran ulkoiluttajaa ja tämän ystävää, jotka kaatuivat. Samalla koirien toisiinsa sotkeutuneet taulutushihnat kietoutuivat toisen kaatuneen jalan ympärille niin, että matkaa jatkaneet koirat riuhtaisivat tämän polven paikaltaan.

Naisen sääriluu murtui ja polveen tuli vammoja.

Koiran omistaja sai koiransa kiinni ja sitoi eläimet roskakatokseen, jonka suurikokoiset koirat nykäisivät vielä irti. Koirat jäivät kuitenkin paikalleen.

Oikeus: Nainen ei ollut arvioinut ulkoiluttamisen riskejä riittävästi

Oikeudessa todettiin, että luonteeltaan leonberginkoirat ovat luokseenpäästäviä ja rauhallisia. Oikeus kuitenkin totesi, että koira herkästi kiinnostuu toisista koirista ja ulkoisista ärsykkeistä. Oikeus myös huomioi, että kyse on poikkeuksellisen suurikokoisista koirista, joilla on ilmeisen paljon voimaa.

– Isokokoista koiraa voi olla vahvankin henkilön mahdoton fyysisesti pidellä, mikäli se alkaa suurella voimalla riuhtoa, oikeuden tuomiossa todetaan.

– Käräjäoikeus katsoo, ettei [nainen] ole riittävällä tavalla arvioinut toimintansa riskejä kuljettaessaan kolmea suurikokoista ja voimakasta koiraa talutushihnassa samanaikaisesti, vaan on toiminut tilanteessa huolimattomasti ja jättänyt varmistumatta siitä, että koirat eivät pääse riistäytymään irti talutusotteesta.

Vuonna 1990 syntynyt nainen tuomittiin vammantuottamuksesta 15 päiväsakon rangaistukseen, joka naisen kohdalla tarkoitti 435 euron seuraamusta. Tuomio on lainvoimainen.

1:00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja