Irti päässyt koira puri auttanutta miestä kasvoihin – avohaavat poskeen ja huuleen, oikeus hylkäsi syytteet

Oikeus hylkäsi syytteen tapauksessa, jossa miehen autosta karannut koira puri auttajaansa kasvoihin.

Välikohtaus sattui Sastamalassa vuoden 2019 joulukuussa. Mies oli kuljettanut pakettiautonsa tavaratilassa saksanpaimenkoiraa ja lapinkoiraa, jotka karkasivat toisen henkilön avattua auton takaoven.

Paikalta karannut lapinkoira oli mennyt erään miehen pihaan, joka oli kutsunut koiran sisälle ja soittanut löytöeläinpalvelun paikalle. Kuitenkin kumartuessaan kohti koiraa oli se yllättäen makuulta purrut miestä kasvoihin.

Koira hankittiin löytöeläinpalvelusta

Syyttäjän mukaan koiran kulmahammas lävisti miehen ikenen ja mies sai avohaavat poskeen ja huuleen. Uhri kertoi, että koira oli hänelle entuudestaan tuttu, sillä koira on ennenkin karkuteillä päätynyt hänen pihaansa.

Koiran omistaja kertoi, että oli hankkinut koiran löytöeläinpalvelun kautta. Tämän omistuksessa koira ei ollut osoittanut aiemmin taipumusta karkailuun tai aggressiivisuuteen. Koira lopetettiin tapahtuneen jälkeen.

Uhrin hyväntahtoinen toiminta myötävaikutti vammaan

Koiraa autossa pitänyttä miestä syytettiin oikeudessa vammantuottamuksesta. Oikeus hylkäsi syytteen.

– Seurauksen syntymiseen on varsin vahvasti myötävaikuttanut asianomistajan sinänsä hyväntahtoinen mutta riskialtis toiminta, koska seuraus on aiheutunut tilanteessa, jossa asianomistaja on ottanut itse koiran kiinni, vienyt sen sisätiloihin ja kumartunut vierasta koiraa kohti ylhäältä alaspäin koiralle oudossa ympäristössä, tuomiossa todetaan.

Todistajan kuultiin rankkuria, joka kertoi, ettei vierasta koiraa kohden saisi ikinä kumartua edesstä kohti katsoen. Muutenkin koiran kiinniotto ja vieminen vieraisiin sisätiloihin on tämän mukaan aina riski.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös: Vääriin käsiin päätynyt rescue-koira raateli Kukan käsivarren ja riepotteli pientä Lenni-koiraa: kuvat ei herkille.

Lue myös:

    Uusimmat