Poikkeuksellinen murtoveikkopari putsasi huvilat niin perusteellisesti, että osa saaliista jäi kyydistä – pitkän linjan konna perusteli touhua jännityksen hakemisella

Hämeen poliisilla on tutkinut erikoista huvilamurtosarjaa. Yhteensä viiteen huvilaan murtautuneet miehet jäivät kiinni rysän päältä. 

Poikkeuksellista tapauksessa oli, että vorot tyhjensivät kohteensa perusteellisesti lattiasta kattoon.

– He muun muassa irrottivat huviloista liesitasot, uunit ja anastivat TV:t , verhot, tekokukat, matot ja jopa keittiövälineetkin kelpasivat, kattiloita ja ruokailuvälineitä myöten, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Poliisin tehtyä kotietsinnät miesten koteihin todettiin, ettei saalista ollut toivoakaan saada ulos viranomaisten omalla kuljetusautolla, sillä säilössä oli laajasti omaisuutta.

– Poliisi joutui tilaamaan paikalle muuttofirmasta kaksi muuttomiestä ja kuorma-auton tyhjentämään asunnot anastetusta omaisuudesta, poliisista kerrotaan.

"Kun tekee tällaista pienempää keikkaa, niin kiinni jäädessä ei enää saa vuosien tuomioita istuttavaksi"

Toinen poikkeuksellinen piire oli vantaalaiset tekijät, joita poliisikin kuvaili "erikoiseksi parivaljakoksi".

Päätekijä oli näet noin 40-vuotias mies, jonka vakavaa rikostaustalla oli tekoja, joitka olivat "määrätyissä rikollisissa piireissä hyvinkin arvostettavaa rikollista toimintaa". Mies selitti poliisille taustalla olleen lähes harrastustasoinen toiminta.

– On jotenkin jäänyt päälle jännityksen hakeminen ja kun tekee tällaista pienempää keikkaa, niin kiinni jäädessä ei enää saa vuosien tuomioita istuttavaksi, mies oli poliisin kertoman mukaan sanonut.

Poliisi kuvaili miestä erittäin yhteistyöhaluiseksi ja kertoneen myös kohteita, joista poliisillta tai kohteena olleiden huviloiden omistajillakaan ei ollut entuudestaan tietoa.

Miehen rikostoverina toimi 25-vuotias entinen turva-alan työntekijä, jota poliisi kuvaili rikosmaailman noviisiksi.

Poliisi otti kiinni rysän päältä

Huvilamurtojen sarjassa kohteena olivat huvilat Heinolassa ja Hämeenlinnassa. Huvilat oli valittu tarkoin niiden varustuksen perusteella, maksimoiden rikoshyötynsä.

Miehet jäivät lopulta kiinni Hämeenlinnassa marraskuun lopussa yön pimeydessä miesten vasta ollessa murtautumassa huvilaan. Poliisi sulki mökkitien, jolloin pitkäkyntiset pakenivat metsän pimentoon. Sieltä poliisikoira kuitenkin löysi nämä kuononsa avulla.

Poliisi tutkii tapautta kolmena törkeänä varkautena, yhtenä varkautena ja yhtenä varkauden yrityksenä. Tapaus siirtyy pian syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat