Mainos

Pohjois-Karjalassa liikkuu mökkisarjamurtajia? Sulattavat pakastimet ja viiltävät sohvat: ”Terveisenä puukko pystyssä taulussa”

Poliisi kertoo saaneensa tietoonsa useita mökkimurtoja viikonlopun aikana Pohjois-Karjalassa. Mökeistä ei ole viety paljoa tavaraa, mutta ilkivaltaa on tehty sitäkin enemmän.

Esimerkiksi Polvijärvellä on murtauduttu muutaman päivän sisällä ainakin kolmeen vapaa-ajan asuntoon. Niihin on menty rikkomalla ikkunat tai vääntämällä ovia. Varkaat ovat napanneet mukaansa vähäarvoisia työkaluja. Jälkien perusteella poliisi uskoo, että tekijöitä on ollut useita.

Tekijät ovat myös rikkoneet mökeillä paikkoja; viiltäneet sohvia ja rikkoneet muuta omaisuutta sekä katkoneet sähköt, minkä vuoksi pakastimet ovat sulaneet.

Liperin Lapinsaarentiellä on tapahtunut aiemmin viikolla myös samantapainen murto kuin nämä kolme, sielläkin on katkaistu sähköt ja tehty ilkivaltaa.

– Tekijät ovat lyöneet terveisinä puukon pystyyn mökin seinällä olevaan tauluun. Mökistä on anastettu puukkoja ja alkoholijuomia, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Mökkimurtajat ovat olleet liikkeellä myös Pertunmaalla, siellä on nimittäin murtauduttu useisiin vapaa-ajan asuntoihin viime viikon aikana. Mökeistä on viety kaukoputki, kiikarit ja alkoholijuomia.

Havaintoja edellä mainituista teoista tai vinkkejä näistä toisen omaisuuden suojasta vähät välittävistä tekijäehdokkaista kaivataan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.