Poikkeuksellinen kevät toi radiotähti Jenni Alexandrovan elämään uuden työn – sekä uuden onnen siviilissä

3:18
Näin Jenni Alexandrova tunnelmoi vuoden 2020 alkua.

Jenni Alexandrova totuttelee työhönsä Me Naiset Radion iltapäiväjuontajana ja viettää onnellisen tasapainoista kevättä.

Radiojuontaja Jenni Alexandrova, 40, aloitti uudessa työssään Me Naiset Radion iltapäivän juontajana vuoden alussa. Aiemmin Alexandrova oli tuttu ääni edesmenneen Radio Aallon aamutaajuuksilta ja juontaja kertoo MTV Uutisille uuden vuorokausirytmin vaatineen aluksi totuttelua.

– Aikaisemmin piti herätä neljältä, niin nyt ei ole aamuisin mihinkään kiire. Mutta huomaan kyllä sellaisen, että kun ei ole mihinkään kiire, se itsessään luo kiirettä. Aikataulujen sovittaminen kiireettömään kalenteriin on minulle ainakin vähän haastavaa, on paljon helpompi tehdä asiat, kun on vähän kiire, Alexandrova nauraa.

Iltapäiväohjelman juontaminen on kuitenkin tuntunut luontevalta vaihtuvien juontajaparien kanssa. Alexandrovan kanssa yhdessä Me Naiset Radion iltapäivää ovat juontaneet pidemmän aikaa vuorotellen Ellen Jokikunnas ja Paula Noronen, sekä studiossa on kuultu Alexandrovan seurana myös Emma Kimiläinen.

Alexandrovan mukaan juontoparin vaihtuvuus on tuonut hänessä itsessäänkin ilmi aivan uusia puolia. Vaikka takana on jo uraa pitkälti, on tämä tuntunut Alexandrovasta yllättävältä.

– Sillä tavalla tämä on ollut matka myös omaan toimittajuuteen ja siihen, miten se voi muuttua eri persoonien kautta.

Radio Aallon taajuuksilla toimivan Me Naiset Radion lanseerauksen aikaan ilmassa oli suomalaisten keskuudessa Alexandrovan mukaan erilaista hämmennystä, kyseenalaistamista ja jopa kritiikkiäkin, jonka radiokanavan nimi sai aikaan. Sittemmin juontajan saama palaute on ollut mukavaa ja positiivista – sekä yllättävää.

Alexandrova kertoo saaneensa usealta mieskuulijalta palautetta, joissa on kerrottu, että he kuuntelevat kanavaa salaa ja kyselevät, että onhan se ihan ok.

– Se on ollut ihan hauskaa, Alexandrova hymyilee.

Kevät toi mukanaan uuden onnen

Kevään aikana Alexandrovan arki on koostunut pitkälti töistä, treenaamisesta sekä oman pojan kanssa puuhailusta. Hyvän ruuan ystävänä Alexandrova iloitsee siitä, että ravintolat alkavat pikku hiljaa jälleen avata oviaan poikkeusaikojen jälkeen.

Samalla hän iloitsee niin ikään varovasti siitä, ettei koronapandemia ole loppujen lopuksi vaikuttanut hänen omaan elämäänsä varsinaisen isolla tavalla. Alexandrova suree kohtaloa, jonka esimerkiksi monet tapahtuma-alalla työskentelevät läheiset ovat joutuneet kokemaan.

– Näkee miten se vaikuttaa ja se on ollut äärimmäisen surullista. Välillä jopa ärsyttävääkin, että ei voi olla totta, että tällä on näin älyttömät vaikutukset, eikä me niitä kaikkia vaikutuksia vielä nyt nähdäkään. Huolestuttaa se, millaisia kerrannaisvaikutuksia tällä on sitten pidemmällä ajalla.

Omassa elämässään Alexandrovalla on kuitenkin ollut keväällä onnea, muutenkin kuin töiden puolesta. Tovin sinkkuna viihtynyt juontaja myöntää suhdehuhut hänen ja Diili-ohjelmassa nähdyn Toni Lähteen välillä, muttei toistaiseksi kommentoi asiaa enempää.

Alexandrova on hyvillä mielin suuntaamassa katsettaan kohti tulevaa kesää. Aiemmin lomien koittaessa Alexandrova on omien sanojensa mukaan ollut pikimmiten suuntaamassa ulkomaanmatkoille, jotka saavat kuitenkin vielä tänä kesänä odottaa. Sen sijaan Alexandrova toivoo saavansa jälleen tulevana kesänä mahdollisuuden tutustua Suomen eri kolkkiin – sekä viettää aikaa kotopuolessaan Raahessa.

Tulevaa vappuakin Alexandrova viettää tänä vuonna rauhallisesti. Tänä vuonna Kaivopuiston piknikit ystävien kanssa saavat jäädä ja sen sijaan Alexandrova varasi ravintolasta vappulounaan poikansa kanssa. Alexandrova ei myönnä olevansa varsinaisesti vappuihminen, mutta juhlan kuin juhlan ollessa kyseessä pyhien perinteet ja herkut kiinnostavat sekä maistuvat.

– En varsinaisesti mitään munkkeja ja simaa kaipaa, mutta sitten kun se vappu tulee, niin yhtäkkiä alkaakin suu nappaisemaan, että olisihan se kiva joku munkki tuossa vetäistä!

– Muuten ehkä kaikkiin juhlapyhiin elämässäni kuuluu se, että vaan syö rauhassa ja hyvin. Enkä tarkoita, että itse sen ruuan tekisin, vaan niin kuin nytkin mennään ravintolaan syömään. Kerran se on nyt taas jälleen mahdollista, niin se on tosi tärkeää, että antaa nyt noille ravintoloille sen pienen tuen, mitä pystyy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja