Mainos

Pohjoismaiden parasta? Suomalaisten seksielämästä uutisoitiin maailmalla

Suomi–Ruotsi, 1–0 – ainakin mitä tulee vällyjen välissä tapahtuvaan vaakamamboiluun.

Business Insider uutisoi RFSU:n teettämästä Kondomittari-kyselystä, jossa selvitettiin kondominkäyttöä ja muita seksitapoja Pohjoismaissa. Ja yllätys, yllätys, suomalaiset saivat kyselyn perusteella kirkkaimman mitalin kondominkäytöstä. Lisäksi suomalaiset raportoivat suurimpaa tyytyväisyyttä seksielämäänsä kohtaan.

39 prosenttia suomalaisista käyttää kyselyn mukaan kondomia harrastaessaan seksiä. Hopeasijalle ylsivät ruotsalaiset, joista 30 prosenttia ilmoittautui säännöllisiksi kondominkäyttäjiksi. Suomalaiset kohtasivat myöskin vähiten ongelmia kondominkäytössä, kantoivat kondomia todennäköisimmin aina mukanaan ja olivat parhaita käyttämään kondomia uuden kumppanin kanssa.

Turvaseksi ei kuitenkaan tuntunut kyselyn perusteella vaikuttavan ainakaan kielteisesti suomalaisten seksielämään. 46 prosenttia suomalaisista raportoi nimittäin olevansa tyytyväinen seksielämäänsä, luku on suurempi kuin muissa Ruotsissa ja Norjassa, mutta sama kuin Tanskassa. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan ole intiimielämäänsä täysin tyytyväinen.

Lisäksi 26 prosenttia suomalaisista, pienin osa pohjoismaalaisista, kertoi olevansa tyytymätön vällyjen välissä tapahtuneeseen toimintaan.

Seksiä ei harrasteta tarpeeksi

Kokonaisuutena katsottuna Pohjoismaissa ei yleisesti ottaen olla kovin tyytyväisiä seksielämään. Yleisin syy sille on se, ettei seksiä harrasteta tarpeeksi, näin vastasi 70 prosenttia vastaajista. Myös kumppanin puute aiheutti 40 prosentille vastaajista eittämättä eteen tilanteen, jossa seksielämään ei voi olla tyytyväinen.

Tyytymättömyyttä aiheutti myös jännityksen puute, mutta Suomessa se ei kuitenkaan näyttäisi olevan ongelma. Vain 9 prosenttia suomalaisvastaajista kertoi kaipaavansa lisäjännitystä, kun esimerkiksi Ruotsissa luku on 23.

Länsinaapurissamme ollaan seksiin kaikista tyytymättömimpiä. Vain 44 prosenttia ruotsalaisista kertoi olevansa tyytyväinen seksielämäänsä ja jopa 31 prosenttia kertoi olevansa tyytymätön intiimielämäänsä.

Ruotsalaiset ovat kuitenkin kaikista tyytyväisimpiä vartaloonsa muihin Pohjoismaihin verrattuna. Vain 24 prosenttia ruostasalaisita sanoi tyytymättömyyden omaan vartaloon olevan syynä yleiseen seksielämän tyytymättömyyteen. Suomalaisista 33 prosenttia raportoi samaa.

RFSU:n kyselyyn vastasi 4260 15–65-vuotiasta ihmistä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Kaikki vastaajat olivat harrastaneet seksiä ainakin kerran.

Video: "Hei beibi, anna mulle piiskaa..." – erikoisempia palveluksia saa ammattilaisten luota.

6:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.