Mainos

Pohjois-Suomessa kannattaa jo vaihtaa renkaat – etelämpänäkin paikoin kuuraa

Suomi on ollut jo viikkoja korkeapaineen vaikutuspiirissä. Monin paikoin aurinko on paistanut ja lämpötilat ovat olleet ajankohtaan nähden tavanomaisissa lukemissa.

Vaikka syysauringosta on saatukin nauttia, se ei enää lämmitä. Niinpä renkaiden vaihtoon kannattaa jo ryhtyä. 

Pakkasta on ollut viime yönä laajoilla alueilla, aivan eteläisintä Suomea lukuun ottamatta. Pohjois-Suomen lisäksi Keski-Suomessa tienpinnat painuivat jo pakkaselle ja tänään on saatu maahan myös ensimmäiset lumihiutaleet.


Myös huomisaamuna kannattaa varautua pakkasiin ja mahdolliseen kuuraliukkauteen läntisessä Suomessa aina länsirannikolta Jyväskylän kautta Helsinkiin ulottuvalla alueella. Pahimmilta kuuraliukkauksilta on vältytty, sillä pohjoisen puoleinen ilmavirtaus hillitsee kuuran syntymistä.

– Jos tuuli kävisi mereltä, se kehittäisi kuuraa enemmän ja tiet olisivat paljon liukkaampia, sanoo MTV:n meteorologi Pekka Pouta.

Talvirenkaiden vaihto jo harkintaan

Hän kuitenkin kehottaa ihmisiä jo harkitsemaan talvirenkaiden vaihtamista.

– Tuolla Keski-Suomessa on jo saatu ensimmäiset lumihiutaleet maahan. Siellä on ollut ihmeellinen lumisade ja kymmenen astetta lämmintä pilven yläpuolella, kuvailee tilannetta MTV:n meteorologi Pekka Pouta.

Ja huomisaamuna pakkasella ollaan myös Etelä-Suomessa.

Kun tuuli on heikkoa, asettuu kylmä ilma paikoilleen ja sen yläpuolista osaa aurinko kyllä lämmittää. Tätä ilmiötä kutsutaan inversioksi.

Pohjoisessa renkaat kannattaa jo vaihtaa, Keski- ja Etelä-Suomessa voi asiaa vielä harkita.

– Jos on pakko lähteä liikkeelle joka aamu autolla, kannattaa vaihtaa renkaat nyt. Jos ei ole ihan pakko lähteä autolla, voi vaihtamista vielä lykätä myöhemmäksi, mutta kannattaa keliä seurailla tarkemmin. Ja jos on lähdössä, vaikka täältä etelästä keskisempään Suomeen, niin iltapäivällä on turvallisimmat kelit ajamiseen, kuvailee Pouta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.