Lapissa puree pakkanen ja Pohjanmaalla jatkuu lumen lapiointi – talvi tulla jolkottaa eteläänkin: "Talvirenkaat kannattaa vaihtaa niin nopeasti, kuin pystyy"

Nyt kiikaroidaan tuoreimmat sääkartat! Tältä näyttää huomisaamun ajokeli 5:14

Sää on ollut poikkeuksellisen kylmää vuodenaikaan nähden ja myös Etelä-Suomeen on saatu lunta. Forecan meteorologi Aleksi Jokela muistuttaa etelänkin autoilijoita vaihtamaan talvirenkaat alle mahdollisimman pian.

Talvi on saapunut nyt lähes kaikkialle Suomeen.

– Tällä hetkellä lunta on käytännössä kaikkialla Pohjoisessa Merilahtea ja Oulua lukuun ottamatta. Viime yönä etelässä asti tuli lunta. Ajokeli on ollut huono lumisateesta johtuen, Jokela kertoo.

Sää on vuodenaikaan nähden hieman tavanomaista kylmempää.

– Lämpötilat ovat olleet noin viitisen astetta tavanomaista kylmempiä. Pohjoisessa on ollut jo yli 20 asteen pakkaslukemia. Tämän syksyn kylmin lukema on siellä ollut viime yönä mitattu -24,2 astetta.

– Eivät tällaiset lukemat ihan joka vuosi toistu, että lunta tulisi kaikkialle maahamme näin aikaisin.

Huomenna on kirkas sää suuressa osassa maata, mutta tiet voivat olla liukkaita.

– Pohjanmaan rannikolle voi tupsahtaa aika reippaitakin lumikuuroja aamun ja yön aikana. Muualla on laajalti poutaa. Ajokeli voi muuttua huonoksi tien pintojen jäätymisen vuoksi. Ei nyt mitään yleistä kaaosta ole luvassa työmatkaliikenteeseen, mutta kyllä ne talvirenkaat kannattaa vaihtaa niin nopeasti, kuin vain pystyy, Jokela ohjeistaa.


Lue myös:

    Uusimmat