Pohjoisen lumimyräkkä jatkaa etenemistään – näin se vaikuttaa Etelä- ja Keski-Suomeen: "Paikalliset räntä- ja lumisateet ovat mahdollisia"

6:59
Miltä näyttää talven tilanne lumisuuden ja kylmyyden osalta? Katso videolta koko meteorologi Roineen haastattelu!

Lunta ja räntää saatetaan saada maanantaista eteenpäin Etelä- ja Keski-Suomessakin.

Lunta saadaan tänään urakalla Lapissa vaikuttavan matalapaineen takia. Kun sadealue pikku hiljaa poistuu maasta, pääsee kylmää ilmaa virtaamaan Suomeen koillisesta. Tämä sääilmiö näkyy ja tuntuu myös eteläisemmässä osassa Suomessa.

– Maanantai-iltana Etelä- ja Keski-Suomessa on vielä vähän sateita liikkeellä, ja kun tähän yhdistyy kylmä koillistuuli, niin Keski-Suomen maakunnassa ja Pohjois-Savossa on sateita sellaisessa ilmamassassa, jossa lämpötila maan lähellä on nollassa, kertoo Forecan meteorologi Kristian Roine MTV Uutisille.

Lunta ja räntää saatetaan siis nähdä.

– Ainakin paikalliset räntä- ja lumisateet ovat mahdollisia. Jos ei ihan etelä- tai länsirannikolla, niin ainakin Etelä- ja Keski-Suomen sisämaassa tällaista mahdollisuutta on.

Roine muistuttaa, että ensimmäisiin talvikeleihin on syytä nyt varautua. Jos pilvipeite pääsee lähipäivinä rakoilemaan, kosteat tienpinnat voivat päästä jäätymään ainakin maan keskiosaa myöten.

– Lapissahan on ihan täysi talvikeli, sinne ei ole asiaa, jos ei ole talvirenkaita autossa. Mutta Keski-Suomen korkeudella saattaa tulla tilanteita, joissa sivutiet ovat jäisiä, eikä liikkeelle oikein pääse oikein ilman talvirenkaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja