Pohjois-Suomen matkailuyritykset vähentämässä väkeä kovalla kädellä – tuore kysely paljastaa huolestuttavat tiedot

1:41

Yli 40 prosenttia Pohjois-Suomen matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä on vähentämässä henkilöstömääräänsä ainakin puolella, käy ilmi Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan jäsenkyselystä.

Kyselyn mukaan 55 prosenttia yrityksistä arvioi menettävänsä vähintään puolet liikevaihdostaan tulevalla talvikaudella. Lähes 30 prosenttia hotelleista ja kylpylöistä arvioi olevansa konkurssiuhan alla ensi keväänä.

MaRan mukaan hallituksen tulisi valmistella nopeasti uusi matkustusrajoituksia koskeva esitys, joka mahdollistaisi ulkomaalaisten matkailijoiden saapumisen Suomeen pelastamaan matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä ja työpaikkoja.

–  Hallitus voi pelastaa vielä osan tulevasta talvikaudesta tekemällä nopeasti päätöksiä, jotka mahdollistavat ulkomaalaisten saapumisen Suomeen. Näillä päätöksillä on kuitenkin kiire, sillä nykyinen epäselvä tilanne on pysäyttänyt matkojen myynnin ja aiheuttaa viikoittain tuhansien matkojen peruutuksia, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Pohjoissuomalaisten yritysten mukaan tuleva talvikausi olisi rajoituksia lieventämällä pelastettavissa ainakin osittain. 70 prosenttia yrityksistä katsoi, että ainakin 30 prosenttia ulkomaalaisista asiakkaista olisi saatavissa, jos karanteenivaatimuksista luovuttaisiin pian ja yksi lähtömaassa otettu negatiivinen koronatesti riittäisi.

MaRan jäsenkyselyyn vastasi 107 Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla toimivaa matkailu- ja ravintola-alan yritystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja