Perustuslakivaliokunta lausui ravintolarajoituksista – rajoitukset poistumassa hyvän koronatilanteen alueilta

1:41
Tiukentuvat koronarajoitukset herättävät vastustusta ja huolta ravintola-alalla

Perustuslakivaliokunta edellyttää lausunnossaan muutoksia ravintoloiden rajoituksiin.

Valiokunnan mukaan lähtökohtana on oltava, että rajoitukset ulotetaan vain niille alueille, joilla se on välttämätöntä koronan leviämisen estämiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensi kuusta alkaen hyvän koronatilanteen alueilla ei olisi lähtökohtaisesti voimassa ravintolarajoituksia.

– (Koronatilanteen) variaatio on suuri ja on oikeudellisesti kestämätöntä perustella, että samat rajoitukset koskisivat koko maata, sanoo perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) MTV Uutisille.

Alkoholijuomien anniskelun on nyt päätyttävä koronatilanteesta riippumatta koko maassa viimeistään keskiyöllä ja vaikeamman koronatilanteen alueilla kello 22, jolloin myös asiakaspaikkamäärää rajoitettaisiin. Ravintolat saisivat olla auki vielä tunnin anniskelun päättymisen jälkeen. Hallitus antoi asiasta pari viikkoa sitten asetuksen, jolla linjattiin ravintoloiden aukioloajoista tämän kuun loppuun asti.

Perustuslakivaliokunta edellyttää myös, että sosiaali- ja terveysvaliokunta etsii keinoja erotella eri ravintolatyyppejä toisistaan, jotta esimerkiksi kahviloiden toimintaa ei tarvitsisi rajoittaa siksi, että korona on levinnyt yökerhoissa.

Perustuslakivaliokunta käsitteli nyt väliaikaista tartuntatautilain muutosta, jolla näitä ravintolarajoituksia on tarkoitus jatkaa marraskuun alusta helmikuun loppuun asti. Sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee muutoksia lakiesitykseen lausunnon pohjalta.

Eilen hallitus kertoi oppositiolle suunnitelmistaan pysyviksi tartuntalain muutoksiksi, joiden on tarkoitus tulla eduskuntakäsittelyyn vielä tämän kuun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja