Pohjoisessa odotetaan huolissaan hiihtolomalaisia: ”Kaikilta muualta saapuvilta toivotaan kaikkien ohjeiden noudattamista”

3:49
Katso myös video: Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri on huolissaan etelän hiihtolomalaisista.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan, että alueellinen valmiustoimikunta on kokoontunut päivittääkseen tilannekuvaa koronaviruksesta ja valmiustoimista alueellaan.

– Kaikilta pohjoisen maakuntiin muualta saapuvilta toivotaan kaikkien virusturvaohjeiden noudattamisesta niin työssä, hiihtolomilla kuin asioinnissa, aluehallintovirasto muistuttaa.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa esiintyy erittäin vähän koronavirustartuntoja hiihtolomakauden alkaessa, mutta huoli on herännyt hiihtolomalaisten mahdollisesti tuomista tartunnoista.

"Kuusamoon saapuu 10 000 lomanviettäjää"

Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen muistutti kokouksessa, että tehokkailla virusturvatoimilla taudin leviäminen lomakohteissa voidaan estää.

– Nyt Kuusamoon saapuu 10 000 lomanviettäjää, tämä on sama määrä kuin joulun ja uuden vuoden lomakaudella 2020. Yhtään tautirypästä ei syntynyt ja toivomme parasta myös tulevilta viikoilta, Manninen totesi.

Kaikkia lähikontakteja tulee välttää, pysyä yli 2 metrin etäisyydellä toisista, huolehtia käsihygieniasta ja noudattaa ohjeita, suosituksia ja määräyksiä aluehallintovirasto muistuttaa.

– Herkästi tarttuva koronaviruksen Britti-muuntovirus on jo vallitseva virusmuoto Etelä-Suomessa. Huoli on, että lomakaudella muuntoviruksen leviäminen kiihtyy myös Pohjois-Suomessa. Huoli hiihtolomaviikkojen alettua on suuri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja