Vaasan kokoontumisrajoitukset tiukentuvat: Kasvavat tartuntamäärät kuormittavat terveydenhuoltoa

5:28
Koronarajoitukset tiukentuivat – jääkö Järvenpään festivaali mittakaavassaan kesän viimeiseksi?

Vaasan sairaanhoitopiirissä astuu torstaina voimaan uusia kokoontumisrajoituksia, tiedottaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt kiristää Vaasan sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksia 12.8.–8.9. väliseksi ajaksi. 

Rajoituksia kiristetään heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi. Tiedotteen mukaan tartuntojen määrä on ollut Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kasvussa. 

– Tartuntoja on saatu muun muassa perhepiiristä, kaveriporukoista ja mökkiseurueista, ja lisäksi niitä on tullut huomattava määrä sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. 

– Alueella on ollut myös altistumisia hoitolaitoksissa, tiedotteessa kerrataan tilannetta. 

Tartuntamäärien lisääntyminen on näkynyt alueen terveydenhuollon kuormituksena, muun muassa näytteenotossa ja päivystyksessä – myös vuodeosastoilla. 

Tartuntamäärät uhkaavat kuormittaa myös jäljitystä, mikä tiedotteen mukaan voi aiheuttaa koronaviruksen hallitsemattoman leviämisen.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueen rajoituksen yleisötilaisuuksiin liittyen kiristyvät: 

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää ilman rajoituksia, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä sisätiloissa, ja enintään 50 henkilöä rajatuissa ulkotiloissa.

Suurempiakin tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää ilman henkilömäärärajoitusta, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta. 

Lue lisää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteesta

Satama Open Air -tapahtumassa voinut altistua koronalle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri puolestaan tiedottaa, että alueella on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa, joista lähes kolmannes (30 %) on todettu rajatestauksen yhteydessä Tornion läpikulkumatkalaisilta. 

Tartuntojen jäljityksen yhteydessä on käynyt ilmi, että koronavirukselle on voinut altistua viime viikonloppuna Kemissä järjestetyssä Satama Open Air -tapahtumassa. 

Lauantaina 7. elokuuta tapahtumaan osallistuneiden kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatesteihin pienestäkin oireesta. 

Kuopiorockista odotetaan useita kymmeniä tartuntoja

Maanantaihin mennessä tapahtumaan liittyviä tartuntoja oli todettu kuopiolaisilla parisenkymmentä.

Ylen mukaan odotettavissa on kuitenkin vielä satoja uusia tartuntoja. Uusia tartuntoja voi tulla jopa kuukausi tapahtuman jälkeen.

– Tämä on vasta alkua. Oli tiedossa, että näin tulee käymään ja tartuntoja tulee, tartuntautilääkäri Raija Savolainen totesi Ylelle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja