Pohjois-Korea ei halua Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeota mukaan ydinaseneuvotteluihin

Pohjois-Korea vaatii, ettei Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo osallistu mahdollisiin tuleviin Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisiin ydinaseneuvotteluihin.

Pohjois-Korean mukaan taannoisten neuvottelujen kariutuminen oli Pompeon syy.

–  Pelkäänpä, että jos Pompeo ottaa jälleen osaa keskusteluihin, ilmapiiri on surkea ja neuvotteluista tulee sotkuiset, perusteli Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja Kwon Jong-gun maan KCNA-uutistoimiston mukaan.

–  Siksi, jos vuoropuhelu Yhdysvaltain kanssa jatkuu, toivon, että vuoropuhelun vastapuolena ei olisi Pompeo vaan joku toinen henkilö, joka kykenee keskustelemaan kanssamme huolellisemmin ja kypsemmin, Kwon jatkoi.

Pohjois-Korea kertoi aikaisemmin tänään tehneensä uuden asekokeen. Maan KCNA-uutistoimiston mukaan nyt testattiin uutta, taktista taistelukärkeä. Toimiston mukaan aseen etuihin kuuluu muun muassa uudenlainen ohjausjärjestelmä.

Uutistoimiston mukaan maan johtaja Kim Jong-un valvoi asekokeita. Kim kuvaili uuden järjestelmän lisäävän merkittävästi Pohjois-Korean kansanarmeijan taistelukykyä.

Etelä-Korean sotilasviranomaisten mukaan naapurimaan testi ei ollut ohjuskoe, sillä se ei näkynyt Etelä-Korean sotilastutkissa.


Lue myös:

    Uusimmat