Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välit poikki – Bidenin joukot ovat yrittäneet ottaa yhteyttä helmikuun puolivälistä saakka

Pohjois-Korea ei ole vastannut Yhdysvaltain hallinnon kulissien takana tapahtuneisiin yhteydenottoyrityksiin.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka nojaa tietonsa presidentti Joe Bidenin hallinnon virkamieslähteeseen.

Reutersin mukaan Yhdysvallat on yrittänyt ottaa yhteyttä Pohjois-Korean johtoon helmikuun puolivälistä lähtien, mutta ei ole onnistunut siinä.

Virkamiehen mukaan yhteyttä on yritetty ottaa useita reittejä pitkin. Esimerkkeinä hän nimeää New Yorkin ja Yhdistyneet kansakunnat.

– Tähän mennessä emme ole saaneet minkäänlaista vastausta Pjongjangista, hän kertoo.

Reuters ei ole tavoittanut Pohjois-Korean YK:n edustustoa kommentoimaan asiaa.

Tuntematon politiikka

Bidenin hallinto on ollut varovainen kertomaan julkisuuteen lähestymistavasta Kim Jong-unin johtaman diktatuurin suhteen. Lähinnä hallinnosta on tyydytty kertomaan, että politiikkaa tarkastellaan Donald Trumpin ennennäkemättömän Korea-politiikan jälkeen.

Trump tapasi Kimin kaksi kertaa huippukokouksissa, mutta ratkaisua ydinaseohjelmaan ei syntynyt. Biden on puolestaan sanonut, että hän tapaisi Kimin ainoastaan, jos hän vähentäisi maan ydinasekapasiteettia.

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken on pitänyt mahdollisena uusien pakotteiden asettamista Pohjois-Koreaa vastaan.

Toistaiseksi pakotteet eivät kuitenkaan ole toimineet. CBS uutisoi helmikuussa, että YK:n turvallisuusneuvoston mukaan Pohjois-Korea jatkoi ydinaseiden kehittämistä pakotteista huolimatta.

Uutistoimisto AP puolestaan raportoi, että Pohjois-Korea on haalinut satoja miljoonia rahaa kyberrikollisuudella rahoittaakseen ydinohjelmaansa.

Katso video: Dondald Trump tapasi Kim Jong-unin kesäkuussa 2019.

Lue myös:

    Uusimmat