Mainos

Pohjois-Korean edustaja saapui Suomeen – onnistui livahtamaan median edustajilta lentokentällä

0:16

Pohjois-Korean korkea-arvoinen edustaja on saapunut Suomeen. Pekingistä saapunut lentokone laskeutui Helsinki-Vantaalle kello 14 jälkeen iltapäivällä.

MTV Uutisten toimittajan Kalle-Ville Lahtisen mukaan konetta oli vastassa runsaasti media edustajia. Paikalle saapuneet joutuivat kuitenkin pettymään, sillä pohjoiskorealaisesta ei nähty vilaustakaan.

Video yllä: Choe Kang-il jutteli toimittajien kanssa vielä Pekingin lentokentällä Kiinassa ennen lähtöään Suomeen. Helsinki-Vantaalla hän onnistui välttämään median edustajat.

Koneesta saapuneen suomalaismatkustajan mukaan korealaisdiplomaatti oli poistunut koneesta eri reittiä media ulottumattomiin.

Ulkoministeriö vaitonainen

Suomeen saapunut mies on Pohjois-Korean Yhdysvaltain-asioiden varapääjohtaja Choe Kang-il. Hän tapaa Helsingissä ainakin Etelä-Korean ja mahdollisesti myös Yhdysvaltain edustajia.

Suomen ulkoministeriö on ollut vierailusta vaitonainen. Sen verran on kerrottu, että tapaaminen liittyy koillisen Aasian tilanteeseen.

Helsingin-tapaaminen pidetään heti Ruotsissa käytyjen Pohjois-Korea -neuvotteluiden jälkeen. Pohjois-Korean ulkoministerin kolmipäiväiset neuvottelut Ruotsin ulkoministerin kanssa päättyivät Tukholmassa eilen.

Video alla: Choen Suomen-vierailua käsiteltiin Kymmenen uutisissa lauantaina.

1:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.